Burse de studiu și ajutor financiar pentru elevii, studenții și profesorii care folosesc limba română ca limbă de studiu și predare în Ucraina

Elevii, studenții, dar și profesorii din Ucraina care studiază, respectiv predau limba română vor primi un sprijin financiar din partea statului român, a anunțat ministrul Secretar de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu.

10 oct. 2023, 10:49
Burse de studiu și ajutor financiar pentru elevii, studenții și profesorii care folosesc limba română ca limbă de studiu și predare în Ucraina

Gheorghe Cârciu, ministrul Secretar de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, anunță un nou program de burse și ajutoare financiare pentru românii din Ucraina.

Citește și: Război în Ucraina: Noi atacuri cu drone asupra porturilor de pe Dunăre, la graniţa cu România

”Mă simt foarte apropiat de comunitatea istorică a românilor din Ucraina, oameni greu încercați în ultimul timp, care au nevoie de tot sprijinul nostru, al celor din țară.

În această serie de eforturi se înscrie și programul DRP de acordare de burse de studiu și ajutor financiar pentru elevii, studenții și cadrele didactice care folosesc limba română ca limbă de studiu și predare.

Citește și: Zelenski dă vina pe Rusia pentru atacurile din Israel. „Ar crea diviziuni și ar ajuta Kremlinul să submineze libertatea în Europa”

Știu că acești frați români au nevoie în acest moment de susținere și voi face tot ce îmi stă în putință să îi ajut să mențină o comunitate unită și să își păstreze identitatea românească”, a transmis Gheorghe Cârciu, într-o postare pe Facebook.