BURSE ELEVI 2020. Şcolile plătesc burse şi pe perioada pandemiei. Veşti bune pentru elevii aflaţi în vacanţa de vară

Primăria Municipiului Bacău anunță că a virat către unitățile de învățământ banii pentru bursele școlare.

29 iun. 2020, 08:49
BURSE ELEVI 2020. Şcolile plătesc burse şi pe perioada pandemiei. Veşti bune pentru elevii aflaţi în vacanţa de vară

BURSE SCOLARE 2020. Elevii cu rezultate deosebite și care se subscriu Metodologiei de acordare a granturilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Bacău sub forma burselor municipale aprobate de Consiliul Local vor putea primi bursele aferente semestrului I al anului școlar 2019-2020.

Un număr de 5.184 de elevi beneficiază de cele trei categorii de burse acordate semestrial de Primăria Municipiului Bacău: de merit, de performanță și de excelență.

Valoarea burselor acordate pentru semestrul I al anului școlar 2019-2020 este de 1,55 milioane de lei. Unitățile de învățământ își vor stabili procedura de acordare a burselor, astfel încât să fie respectate toate măsurile necesare pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice.

„Reamintim faptul că stabilirea ierahiei de acordare a burselor se face în baza unui clasament întocmit de fiecare unitate de învățământ, cu respectarea art.21 și 22 din Regulamentul de acordare al burselor municipale, clasament care se aprobă de Consiliul de administrație al fiecărei instituții”, precizează Primăria Bacău.

Burse şi pentru elevii care aleg învăţământul profesional dual

Pe 29 iunie începe prima etapă a înscrierilor pentru învăţământul profesional dual. Experţii spun că absolvenţii vor avea un loc de muncă asigurat.

Jandarmii au împărţit amenzi În municipiul Constanţa, peste 100 de locuri sunt disponibile pentru înscrierea în învăţământul profesional dual a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Înscrierile încep luni, 29 iunie şi se termină pe data de 3 iulie 2020. „Începând de luni, la fiecare unitate de învăţământ gimnazial, secretariatele vor completa fişele de opţiuni pentru învăţământ profesional şi dual, fie în prezenţa elevilor şi părinţilor, fie la solicitarea scrisă online. 

Fiecare dintre viitorii elevi ai învăţământului profesional sau dual vor beneficia de o bursă profesională. Cei din învăţământul dual, pentru care avem disponibile 5 clase cu peste 100 de locuri, vor beneficia de o bursă suplimentară de încă 200 de lei pe lună”, spune Gabriela Neagu – inspector învăţământ profesional şi tehnic, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Inspectorul afirmă că cele mai căutate meserii sunt în domeniile mecanicii, turismului sau industriei alimentare. „Pe lângă faptul că învaţă o meserie pe parcursul celor 3 ani, absolventul poate continua studiile la liceu, fie la zi, fie la seral sau poate merge mai departe într-un învăţământ post liceal şi chiar universitar”, adaugă Gabriela Neagu.

La nivelul întregului judeţ Constanţa, în ultimii 3 ani, peste 2.000 de absolvenţi de gimnaziu au optat pentru şcolile profesionale.