BURSE ELEVI 2020. Ce valoare vor avea în acest an. Cum se poate achiziţiona un calculator cu bani de la stat

Publicat: Miercuri, 12 Februarie 2020 19:54 // Actualizat: Miercuri, 12 Februarie 2020 20:59 // Sursa: romaniatv.net

Valoarea minimă a burselor primite de elevi în anul şcolar 2020-2021, fie că vorbim despre cele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, se va ridica la 150 de lei.

Potrivit legii nr. 38/2019, valoarea minimă a tuturor burselor primite de elevi, respectiv bursa de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, trebuie stabilită anual prin hotărâre de Guvern.

Astfel, potrivit avocatnet.ro, cuantumul minim pentru fiecare dintre bursele acordate copiilor în următorul an școlar (2020-2021) va fi de 150 de lei, dar, în măsura în care acest lucru este posibil, primăriile vor putea decide să dea mai mulți bani elevilor.

Pentru anul şcolar 2019-2020, valoarea burselor la care au dreptul elevii din învățământul preuniversitar s-a păstrat la nivelul din anul anterior, fără să se stabilească clar valoarea minimă a acestora.

Calculatoare noi pentru elevi

De asemenea, un alt proiect aflat în dezbatere publică la MEC le va da posibilitate elevilor și studenților să ceară și în acest an bani pentru cumpărarea de calculatoare noi.

Astfel, tinerii din țara noastră cu vârsta de până la 26 de ani, elevi sau studenți ai învățământului de stat sau particular acreditat pot primi, în cadrul programului "Euro 200", un ajutor de stat în vederea cumpărării unui calculator nou.

Valoarea ajutorului este echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb pentru ultima zi a lunii precedente cumpărării calculatorului. După cum stabilește calendarul conținut de proiect, cererile pentru acordarea banilor se pot depune până în data de 17 aprilie 2020, listele beneficiarilor urmând să se publice în 26 mai.

Elevii și studenții care vor depune cereri vor primi bonurile valorice în valoare de 200 de euro în perioada 27 iulie - 14 august 2020, iar între 27 iulie și 12 octombrie vor putea cumpăra calculatoarele.

Citeşte şi Veşti bune pentru elevi. Vor avea două vacanţe de Paşte

Beneficiari ai programului vor putea fi tinerii care provin dintr-o familie cu un venit pe membru de familie de până la 250 de lei, iar ajutorul bănesc se va acorda o singură dată în cadrul unei familii, familii fiind considerate, pe lângă cele formate din soț și soție sau soț, soție și copiii lor necăsătoriți, și persoanele necăsătorite care locuiesc împreună cu copiii lor și ai fiecăreia dintre ele.

Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru cumpărarea cărora se va da sprijinul financiar este procesor Dual Core sau echivalent, frecvenţă procesor minimum 2.300 MHz, HDD minimum 250 GB, RAM tip DDR3 - minimum 4 GB, unitate DVD, monitor LCD minimum 15", tastatură, mouse optic, în cazul desktop-urilor, și procesor minimum Dual Core sau echivalent, frecvenţă procesor minimum 2.000 MHz, RAM tip DDR3 - minimum 4 GB, HDD minimum 250 GB; diagonală minimum 15", DVD, în cazul laptop-urilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
burse elevi burse elevi 2020 calculatoare noi elevi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8359
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H