Burse şcolare 2021. Ministrul Educaţiei, anunţul aşteptat de milioane de elevi

Burse şcolare 2021. Ministrul Educaţiei a cerut 530 de milioane de lei în bugetul învățământului pentru bursele școlare de anul acesta.

22 ian. 2021, 13:59
Burse şcolare 2021. Ministrul Educaţiei, anunţul aşteptat de milioane de elevi
Burse şcolare 2021. Sorin Cîmpeanu: Am solicitat în bugetul învățământului 530 de milioane de lei pentru bursele școlare

Burse şcolare 2021. Sorin Cîmpeanu a declarat în cadrul Forumului Bunei Guvernări Locale în Educaţie că a cerut 530 de milioane de lei în bugetul învăţământului pentru bursele şcolare din 2021.

Burse şcolare 2021. Anunţul ministrului Educaţiei

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu, propunere controversată: Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta

„Hotărârea de Guvern din decembrie privind cuantumul minim al burselor pentru elevi de 100 de lei este binevenită și necesară. Însă, nu este deloc îndeajuns, pentru că în anul 2020 cuantumul total al acestor burse la nivel naţional a fost de 270 de milioane de lei. Împărţiţi cele 270 de milioane de lei la 9 luni, asta înseamnă 30 de milioane. Împărţiţi la cei aproape 3 milioane de elevi şi o să vedeţi că veţi obţine un cuantum de 10 lei pe lună/elev.

Am insistat ca aceste sume, de data aceasta 530 de milioane de lei, să fie cuprinse în buget, să se plătească prin autorităţile locale, dar să vină din buget. Am cerut 530 de milioane de lei pentru bursele şcolare la care se adaugă o creştere absolut necesară pentru costul standard per elev destinat cheltuielilor materiale.

Această creştere trebuie să fie semnificativă şi trebuie să fie acoperită. Este mult mai importantă creşterea acestei componente destinate cheltuielilor materiale decât cea destinată creşterilor salariale, fără să neglijez importanţa creşterilor salariale. Această sumă ar trebui să fie de aproape 600 de milioane de lei şi să fie distribuită prin bugetele autorităţilor locale”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.


loading...