Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei, s-a prezentat la vaccinare cu o cămaşă specială care aduce aminte de matricolele cu arici

Membrii guvernului, în frunte cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna, s-au vaccinat miercuri, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar ”Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

20 ian. 2021, 13:47
Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei, s-a prezentat la vaccinare cu o cămaşă specială care aduce aminte de matricolele cu arici

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei, a fost protagonistul unui moment inedit. Acesta a venit la Spitalul Militar îmbrăcat cu o cămașă specială, prevăzută cu un fel de fereastră pentru vaccinare pe mânecă. Cămașa avea pe brațul stâng un fel de petic prins cu scai, numit popular „arici” care să permită un acces rapid la braț, fără a mai fi nevoie ca ministrul să dezbrace cămașa.

„Cămașa dvs. seamănă cu matricolele noastre din liceu, cu arici!” – i-a spus asistenta care l-a vaccinat pe Sorin Cîmpeanu.

Ministrul le-a explicat colegilor și asistentei că obiectul vestimentar îl are de mai mult timp, fiind nevoit să facă mai multe vaccinuri pentru boli rare, deoarece în trecut a călătorit în câteva state exotice.

” – O, dar ce cămașă specială aveți, domnul ministru!

– Eu sunt obișnuit cu vaccinarea, domnule ministru!

– Cămașa dvs seamănă cu matricolele noastre din liceu, cu arici!

– Nu, am fost într-un singur an în mai multe state mai ciudate.”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Am participat la campania pentru Consiliul de Securitate ONU, ocazie cu care am fost în peste 70 de ţări mai altfel, care au necesitat vaccinări specifice pentru zonele respective, ocazie cu care am reuşit să fiu pregătit. Sunt unul dintre cei foarte pregătiţi cu privire la actul de vaccinare din toate perspectivele”, a explicat Cîmpeanu, ulterior.

Sorin Cîmpeanu spune că numărul profesorilor care vor să se vaccineze creşte de la zi la zi

„Evoluţiile zilnice arată o creştere a acestui procent în sistemul naţional de învăţământ. (…) Se adaugă zi de zi noi înscrieri cu privire la disponibilitatea de vaccinare în sistemul de învăţământ. (…) Sunt creşteri zilnice”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, vaccinarea este un act de responsabilitate faţă de propria persoană, dar şi faţă de toţi cei cu care se interacţionează „direct sau indirect”, menţionează Agerpres.

În opinia sa, orice profesor vaccinat va însemna o diminuare a riscului de transmitere a virusului în şcoli.

„Orice profesor vaccinat va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus în şcoli, va însemna o creştere a stării de siguranţă sanitară pentru elevi şi profesori în toate şcolile din România”, a mai spus Cîmpeanu.

Citeşte şi: Membrii guvernului s-au vaccinat miercuri la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar ”Dr. Carol Davila”