Burse școlare 2023 – 2024. Până luni, 15 ianuarie, profesorii diriginți definitivează listele cu elevii de clasa a V-a care vor primi burse de merit

Profesorii diriginți au termen până la 15 ianuarie să finalizeze listele cu mediile provizorii ale elevilor de clasa a V-a, pe baza cărora primii 30% din clasele lor în ordine descrescătoare primesc burse de merit în luna februarie 2024.

08 ian. 2024, 10:05
Burse școlare 2023 – 2024. Până luni, 15 ianuarie, profesorii diriginți definitivează listele cu elevii de clasa a V-a care vor primi burse de merit

Bursele pentru primii 30% elevi de clasa a V-a din clasa lor, ordonați după rezultatele școlare la disciplinele de studiu, dar și pentru cei cu media 9,50, dacă nu se încadrează pe listă după acest procent, vor fi virate în luna februarie 2024 pentru luna ianuarie, fără plata pe lunile din urmă, pe baza mediei aritmetice a tuturor notelor obținute până vineri, 22 decembrie, când s-a încheiat al doilea modul de cursuri, după cum prevede metodologia de acordare a burselor școlare în anul școlar 2023-2024, citată de Edupedu.ro.

Cu alte cuvinte, elevii de clasa a V-a vor intra pe listele de bursieri în luna ianuarie cu mediile pe care le-au calculat profesorii înainte de vacanța de iarnă pentru a putea primi primele burse de merit pe 15 februarie.

Citește și: Transportul elevilor nu va mai fi gratuit de luni, 8 ianuarie, în 19 județe. „Vor achita abonamentele din propriul buzunar”

În cazul elevilor de clasa a V-a cu premiile I la etapele naționale ale concursurilor școlare sau premiile I, II și III la etapele județene ale olimpiadelor naționale școlare desfășurate anul școlar trecut (2022-2023) când erau clasa a IV-a, acestora li s-au acordat burse de merit încă de la prima virare din 15 noiembrie, odată cu ceilalți de elevi de gimnaziu și liceu care primesc burse pe aceste criterii.

Citește și: Burse elevi 2024. Se schimbă iar regulile, condiţia obligatorie pentru ca elevii, fie şi de 10, să ia 450 de lei pe card

Bursa de merit pe luna ianuarie, care ar urma să fie virată la mijlocul lunii februarie, pe care o vor primi și elevii de clasa a V-a, ar urma să fie puțin peste 350 de lei, conform unui calcul Edupedu.ro.