Bursele europene au închis în creştere uşoară

Acţiunile marilor companii europene au inversat tendinţa negativă de pe parcursul tranzacţiilor şi au închis în uşoară creştere, după date economice pozitive din SUA şi a informaţiilor că Grecia a identificat cu creditorii internaţionali noi reduceri ale cheltuielilor.

RomaniaTV.net
16 feb. 2012, 20:36
Bursele europene au închis în creştere uşoară

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,1%, după ce cea mai mare parte a şedinţei a fost în scădere din cauza dificultăţilor Greciei de a-şi asigura sprijinul financiar.

Piaţa şi-a revenit după ce surse guvernamentale de la Atena au declarat că s-au convenit economii de 325 milioane de euro, în cadrul planului de restrângere a cheltuielilor cu 3,3 miliarde de euro aprobat luni.

„Este o luptă îndelungată şi dificilă, dar imaginea generală este că va exista o soluţie pentru că un default al Greciei nu este în interesul membrilor zonei euro, precum Germania”, a declarat Philippe Gijsels, şeful departamentului de cercetări al BNP Paribas Fortis Global Markets în Bruxelles.

Piaţa a fost influenţată şi de datele de pe piaţa americană a muncii, unde numărul solicitărilor de indemnizaţii de şomaj a scăzut săptămâna trecută la cel mai redus nivel al ultimilor patru ani.

În plus, numărul autorizaţiilor de construcţii din SUA a fost peste aşteptări în ianuarie.

Pe alte pieţe europene, indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 0,12%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,09% şi CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 0,09%.