Bursele europene au închis în creştere uşoară

Publicat: Joi, 16 Februarie 2012 22:36 // Actualizat: Joi, 16 Februarie 2012 22:36 // Sursa: Mediafax

Acţiunile marilor companii europene au inversat tendinţa negativă de pe parcursul tranzacţiilor şi au închis în uşoară creştere, după date economice pozitive din SUA şi a informaţiilor că Grecia a identificat cu creditorii internaţionali noi reduceri ale cheltuielilor.

Foto: romania-actualitati.ro

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,1%, după ce cea mai mare parte a şedinţei a fost în scădere din cauza dificultăţilor Greciei de a-şi asigura sprijinul financiar.

Piaţa şi-a revenit după ce surse guvernamentale de la Atena au declarat că s-au convenit economii de 325 milioane de euro, în cadrul planului de restrângere a cheltuielilor cu 3,3 miliarde de euro aprobat luni.

"Este o luptă îndelungată şi dificilă, dar imaginea generală este că va exista o soluţie pentru că un default al Greciei nu este în interesul membrilor zonei euro, precum Germania", a declarat Philippe Gijsels, şeful departamentului de cercetări al BNP Paribas Fortis Global Markets în Bruxelles.

Piaţa a fost influenţată şi de datele de pe piaţa americană a muncii, unde numărul solicitărilor de indemnizaţii de şomaj a scăzut săptămâna trecută la cel mai redus nivel al ultimilor patru ani.

În plus, numărul autorizaţiilor de construcţii din SUA a fost peste aşteptări în ianuarie.

Pe alte pieţe europene, indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 0,12%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,09% şi CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 0,09%.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
burse CAC 40 DAX Europa FTSE FTSE Eurofirst 300 indici
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H