Bursele europene au închis în creştere uşoară

Acţiunile celor mai mari companii europene au încheiat tranzacţiile de marţi în creştere uşoară, investitorii aşteptând următoarea rundă de lichidităţi puse la dispoziţia băncilor de către Banca Centrală Europeană (BCE), care va avea loc miercuri, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 20:53
Bursele europene au închis în creştere uşoară

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a avansat cu 0,2%, iar de la începutul acestui an a urcat cu 7,5%.

Analiştii cred că acţiunile vor avea de câştigat în continuare de pe urma accesului băncilor la finanţarea avantajoasă oferită de BCE, în timp ce titlurile companiilor expuse la economia Statelor Unite se vor aprecia.

„Nu cred că piaţa va fi dezamăgită de operaţiunea de refinanţare pe termen lung oferită de BCE. Există în continuare perspective de creştere a cotaţiilor, iar unele acţiuni expuse la economia SUA sunt încă ieftine”, a declarat Colin McLean, director general la compania SVM Asset Management în Edinburgh.

Potrivit analiştilor, BCE va pune miercuri la dispoziţia băncilor 500 de miliarde de euro, sub formă de împrumuturi pe trei ani, într-o a doua rundă de suplimentare a lichidităţilor efectuată de instituţie.

Pe alte pieţe europene, indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 0,21%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,56% şi CAC 40 al bursei din Paris cu 0,36%.