Buşoi: A doua întâlnire dintre Iohannis şi Trump, un semnal puternic de apreciere şi încredere faţă de România şi preşedintele României

Publicat: Miercuri, 21 August 2019 10:30 // Actualizat: Miercuri, 21 August 2019 10:30 // Sursa: romaniatv.net

Liderul PNL Cristian Buşoi este de părere că "a doua întâlnire, în acest mandat, dintre președintele Iohannis și președintele Trump este un semnal puternic de apreciere și încredere față de România și față de Klaus Iohannis.

"Vizita de ieri a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la Casa Albă precum și semnarea Declarației Comune a celor doi președinți dovedesc faptul că relațiile dintre SUA și România au evoluat pozitiv, ajungând acum la cel mai înalt nivel.

Eforturile diplomatice ale președintelui României, făcute de-a lungul celor cinci ani de mandat, au condus la o strângere a relațiilor între cele două state, lucru recunoscut și de președintele Donald Trump, care a afirmat că :"relațiile dintre România și SUA nu au mers niciodată mai bine decât acum". Este o apreciere importantă și meritată de România.

Este a doua întâlnire la nivel înalt între președintele Iohannis și președintele Trump în acest mandat, ceea ce reprezintă o premieră în România, și alături de întâlnirile bilaterale în marja unor evenimente internaționale majore, arată aprecierea și încrederea de care se bucură președintele României.

Românii trebuie să știe că cea mai bună garanție de securitate nu poate fi oferită de altcineva decât de SUA. Țara noastră a ajuns în acest moment la cel mai înalt nivel de siguranță din istorie, fiind în alianța Nord Atlantică și având un parteneriat strategic cu SUA. Sper ca relațiile economice să evolueze din ce ce în ce mai mult, ca investițiile americane să pătrundă în număr cât mai mare pe teritoriul României.

Klaus Iohannis a reușit în acești cinci ani de mandat să țină România acolo unde îi este locul, ca parteneră a marilor democrații consolidate. Deși politica internă i-a pus de cele mai multe ori doar piedici președintelui României, deși starea de lucruri de acasă de foarte multe ori nu oferea argumente pentru dezvoltarea parteneriatelor, Klaus Iohannis a reușit să țină țara în clubul democrațiilor selecte, într-un parteneriat foarte strâns cu SUA și UE.

Putem afirma că succesul președintelui este succesul tuturor românilor care în toți acești ani au stat alături de șeful statului în lupta pentru păstrarea țării pe direcția pro-vest, pentru apărarea angajamentelor pe care ni le-am luat față de partenerii externi, fie că vorbim de cei americani, fie că vorbim de cei europeni", a scris Cristian Buşoi pe Facebook.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Donald Trump intalnire Klaus Iohannis Donald Trump Klaus Iohannis SUA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H