Buşteanul care a înnebunit Cambodgia. Oamenii cred că face minuni şi aduce bani VIDEO

Isterie în masă în Cambodgia. Mii de oameni au dat năvală într-un sat unde s-ar afla un buştean miraculos, dătător de sănătate şi noroc. Trunchiul de copac, care măsoară 13 metri, a fost scos din apele unui iaz.

RomaniaTV.net
26 iul. 2012, 16:02
Buşteanul care a înnebunit Cambodgia. Oamenii cred că face minuni şi aduce bani VIDEO

Mulţimea de roagă la buştean, aprinde lumânări, iar lumea este convinsă că buşteanul are puteri magice.

„De ce credeţi că acest copac nu a putrezit, chiar dacă a stat îngropat mai bine de o sută de ani? Este încă într-o stare foarte bună, spre deosebire de unele metale, care ruginesc dacă sunt îngropate atât de mult timp”, a explicat unul dintre cei veniţi să vadă minunea.

Cei mai mulţi speră ca buşteanul să le ofere numerele câştigătoare la loto. Îşi dau cu pudră de talc pe mâini, apoi se ating de lemn, în speranţa că vor vedea în palme cifrele norocoase.

Alţi pelerini caută doar sănătate. „Când i-am auzit pe vecinii mei că acest buştean este magic, că vindecă multe boli doar cu ajutorul apei sfinţite, am venit imediat să văd”, a spus o altă persoană.

„Am dureri de stomac, dureri la nivelul articulaţiilor şi în tot corpul, aşa că am venit aici să iau bucăţi de lemn pe care să le pun în apă sfinţită, să o beau, ca să îmi tratez bolile”, a continuat ea.

Deşi autorităţile au încercat să convingă lumea că buşteanul nu face nicio minune, mii de oameni vin în pelerinaj să vadă buşteanul.