Busu a fost operat de un medic rezident. Intervenţie disperată la Craiova

Operaţia pe cord a actorului Florin Busuioc a fost cu peripeţii. Deşi la Craiova există o clinică nouă şi bine dotată, nu are destul personal angajat, astfel că marţi noapte nu avea cine să-l opereze pe actor. Medicii Eugen Ţieranu, care este rezident, şi Paul Traşcă şi-au asumat responsabilitatea.

RomaniaTV.net
07 nov. 2018, 09:01
Busu a fost operat de un medic rezident. Intervenţie disperată la Craiova

Medicii Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă sunt cei care l-au operat pe Busu, scrie Adevărul.ro. Alături de ei a fost şi dr. Emilia Goanţă, medic electrofiziolog. Operaţia a durat 10 minute şi a decurs foarte bine. Cel care a implantat stentul a fost cel mai tânăr dintre medici, Eugen Ţieranu, 30 de ani, care a venit imediat de acasă şi a acceptat să intre în sală alături de colegul său, Paul Traşcă pentru a opera. Eugen Ţieranu este rezident în ultimul an, la Bucureşti.  

La Craiova există Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară (în curtea Spitalului Judeţean din Craiova). A fost inaugurată în aprilie, este dotată la standarde europene, dar nu are medici şi funcţionează ocazional. Mai mult, şeful clinicii, dr. Octavian Istrătoaie, a fost de negăsit aseară, nu a răspuns la telefon, iar într-un final chiar şi-a închis aparatul. Conform protocolului, doar cu acordul său medicii puteau să intre în sala de operaţie din clinică. A fost momentul în care managerul Spitalului Judeţean (căruia i se subordonează directorul clinicii) şi-a asumat întreaga responsabilitate şi a cerut ca operaţia să se facă de urgenţă.  

Florin Busuioc a făcut infarct în timpul unui spectacol, pe scena Filarmonicii „Oltenia”, în timpul spectacolului Central Park. Medicii l-au resuscitat de trei ori. Actorul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.