Busu, adus la Institutul C.C. Iliescu cu un elicopter. Primele declaraţii ale tânărului care l-a resuscitat până la sosirea SMURD

Medicul care l-a operat pe Florin Busuioc la Spitalul Judeţean din Craiova spune că actorul a suferit un infarct urmat de mai multe stopuri cardiace. Busu a ajuns marţi seară în comă la spitalul din Craiova. Medicul spune că totul depinde în acest moment de recuperarea sa neurologică. Recuziterul care l-a resuscitat pe Busu până la sosirea SMURD-ului a povestit, la România TV, clipele dramatice petrecute după piesa de teatru în care a jucat actorul.

RomaniaTV.net
07 nov. 2018, 13:13

Florin Busuioc se afla în sala Filarmonicii Oltenia din Craiova, unde juca în spectacol Central Park. Busu a început să se simtă rău, chiar în timp ce era pe scenă.

„A spus că se simte puţin rău, a făcut poze. (…) Ştiu iniţial că a fost afară, a spus că îi este puţin rău, iar în momentul în care a intrat de afară de la aer, după spectacol, a căzut”, a povestit recuziterul filarmonicii, la România TV

Recuziterul care l-a resuscitat pe Busu până la sosirea SMURD-ului a povestit clipele dramatice petrecute după piesa de teatru în care a jucat actorul. Tânărul a stat pe telefon cu medicii SMURD care îi spuneau cum se face resuscitarea.

„Am luat telefonul ca să-l ajut vorbind cu cei de la SMURD pentru indicaţii. (…) L-am întors într-un final pentru că a căzut cu faţa în jos şi cu mâinile sub el. Am început masajul cardiac şi îmi spuneau câm cât de tare şi cum să masez”, a mai spus tânărul. 

 

Medicul primar, specializat in chirurgie interventionala Paul Traşcă şi doctorul Eugen Ţieranu, rezident în ultimul an, sunt cei doi doctori care s-au ocupat de cazul lui Florin Busuioc. Cei doi l-au operat pe Florin Busuioc şi i-au montat un stent, aceasta fiind prima intervenţie de acest fel făcută la Craiova, până acum, pentru astfel de intervenţii, pacientul fiind trimis la Bucureşti cu un elicopter.

Medicii din Craiova spun ca Busu a ajuns la spital în comă. Iar cardiologul care l-a operat spune că totul depinde acum de recuperarea neurologică. În acest moment, Florin Busuioc este în stare gravă, dar stabilă, au precizat medicii de la Craiova.

Miercuri, după prânz, s-a decis transferarea actorului Florin Busuioc la Institutul CC Iliescu de la Fundeni. În jurul ora 15, un elicopter SMURD l-a adus la Bucureşti.