Butcher: România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupţiei

România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupţiei, în asigurarea existenţei unor instituţii independente şi crearea unei societăţi în care toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, a declarat, joi, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Duane Butcher.

RomaniaTV.net
03 iul. 2014, 18:21
Butcher: România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupţiei

Într-un discurs rostit la recepţia organizată de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei, Butcher a arătat că ţara sa doreşte să ajute România să susţină aceste progrese şi a arătat că în centrul parteneriatului dintre cele două state stau valorile democratice pe care ele le împărtăşesc.

„Mai presus de orice, Statele Unite ale Americii vor ca România să obţină succese. Ne dorim ca România să prospere, ca economia sa să înflorească iar schimburile comerciale şi investiţiile să crească. Transparenţa, stabilitatea şi previzibilitatea sunt elemente cheie în valorificarea potenţialului economic al României şi creşterea bogăţiei şi prosperităţii. SUA şi România au deja un strâns parteneriat economic. Am investit miliarde de dolari în România din 1990 până în prezent, conducând la crearea a mii de locuri de muncă. Odată cu adoptarea Acordului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii dintre SUA şi Uniunea Europeană, schimburile comerciale dintre ţările noastre se vor putea realiza chiar mai uşor decât până acum”, a afirmat Duane Butcher, potrivit Agerpres.

Acesta a caracterizat viitorul României drept unul „foarte promiţător”.

„Parcursul ei democratic, parteneriatul ei cu Statele Unite ale Americii şi locul ei în Europa sunt platforma perfectă pentru patriotismul, munca susţinută şi hotărârea poporului său. Forţa, stabilitatea şi prosperitatea României vor fi în continuare un model pentru ţările din regiune”, a adăugat însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti.

Butcher a vorbit şi despre prestaţia militarilor români în teatrul de operaţii din Afganistan, arătând că SUA apreciază profund ‘eroismul, sacrificiul şi altruismul’ militarilor din Armata Română.

„România a fost cu adevărat aliatul nostru în Kandahar iar curajoşii săi soldaţi sunt camarazii noştri de arme. Am fost mândru să-l însoţesc pe prim-ministrul Ponta în vizita din Afganistan de weekendul trecut, pentru a-i felicita pe soldaţi”, a afirmat Duane Butcher.

El şi-a exprimat tristeţea că mandatul său s-a încheiat şi că va pleca în câteva zile, dar a precizat că succesorul său, noul însărcinat cu afaceri Dean Thompson, este ‘un diplomat cu experienţă’.

„Vă las pe mâini foarte bune”, a adăugat Duane Butcher.