Bute se pregăteşte să devină cetăţean canadian

Lucian Bute, campion mondial la box la supermijlocie în versiune IBF, va da în curând examenul pentru obţinerea cetăţeniei canadiene.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 21:18
Bute se pregăteşte să devină cetăţean canadian

Pugilistul Lucian Bute a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Galaţi, că se pregăteşte să devină cetăţean canadian, informează Mediafax.

„Până la sfârşitul acestui an voi da acel examen pentru a lua cetăţenia canadiană. Mă pregătesc învăţând dintr-un manual lucruri legate de istoria, geografia sau politica din Canada. La examen vor fi 20 de întrebări, iar eu trebuie să răspund corect la minimum 15 dintre ele”, a spus Bute.

Pugilistul a mai declarat că se va afla în tribunele National Arena, la meciul dintre Oţelul şi FC Basel, programat pe 22 noiembrie în grupele Ligii Campionilor: „Chiar dacă nu au luat încă niciun punct, mie mi-a plăcut mult cum au jucat şi îi felicit. Voi merge la meciul cu Basel, sper să le port noroc la fel cum a fost în Supercupă şi sper ca Oţelul să câştige primele puncte. În plus, este un moment prielnic pentru a vedea şi eu noul stadion naţional”.

Bute a menţionat că nu vrea să organizeze o nuntă pe fugă, după ce luni au apărut informaţii privind posibila sa căsătorie în vara anului viitor. „Anul viitor am un program foarte încărcat, vor fi meciuri importante, iar o nuntă nu se face aşa, de azi pe mâine. Nu am fixat încă data nunţii, nici cine vor fi naşii”, a precizat Bute.

Campionul mondial va sta în ţară până în 4 decembrie, urmând apoi să plece la Montreal, iar pe 17 decembrie va asista din sala Atlantic City la finala Super Six.