Bute, subiect de documentar. Povestea românului care a cucerit Canada cu pumnii VIDEO

Campionul mondial este român, dar este pur şi simplu adulat în Canada. Biletele la meciurile lui se vând cu viteza luminii, lumea îl apreciază şi nu are prejudecăţi în ceea ce-l priveşte. Aşa a ajuns subiect de documentar în Canada.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 11:14

Reuşita lui Lucian Bute şi faptul că este un personaj extrem de apreciat vinde. Şi trebuie să-şi mulţumească în primul rând lui, pentru că a transpirat mult pentru a ajunge aici. Strategiile de marketing şi promovare ale Interbox nu au făcut decât să contureze tabloul. Un tablou prezentat acum într-un documentar realizat de TVA Sports.

„Lucian Bute: l’homme, l’athlete” (Lucian Bute: omul, atletul) este o serie documentară de cinci episoade despre campionul mondial. Filmul îl prezintă pe Bute în România, la Miami, la Montreal sau Quebec. Peste tot lumea vorbeşte despre el numai de bine. Chiar preşedintele FR Box, Rudel Obreja, spune despre el că datorită felului său de a fi este foarte iubit în România atât ca om, cât şi ca sportiv. „Lumea îl iubeşte pe Lucian, nu numai ca sportiv, ci şi ca om. Îl iubesc ca şi cum le-ar fi rudă„, le-a spus Obreja documentariştilor, în timp ce antrenorul Stephane Larouche remarcă mândria pe care o stârneşte Bute printre compatrioţi.

La filmări, Bute a îmbrăcat un tricou al Stelei

Pentru filmările la documentar, cei de la TVA Sports l-au însoţit pe Lucian în România în vară, când şi-a apărat titlul mondial „acasă”, luptând cu Jean Paul Mendy la Bucureşti, într-o gală organizată la Romexpo. Imagini impresionate s-au filmat însă chiar acasă la Lucian, în Pechea. Rude, vecini, părinţi, toţi pleznesc de mândrie şi ţin la Bute ca la copilul lor. De asemenea, documentarul cuprinde şi pregătirile pentru meciul cu Glen Johnson, disputat recent, pe 5 noiembrie, în care românul şi-a apărat cu succes centura pentru a noua oară.

Până acum s-au dat publicităţii primele două episoade, pe care le puteţi vedea mai jos

Episodul 1

Episodul 2