Butonul secret de la centrala termică ce te ajută să plătești mai puțin. Puțini știu acest truc

Butonul secret de la centrala termică ce te ajută să plătești mai puțin. Mulți români opresc centrala atunci când pleacă de acasă în ideea de a face economie, însă nu este deloc indicat asta. Experții instalatori recomandă să fie apăsat butonul de siguranță anti-îngheț și anti-blocare.

11 nov. 2023, 13:23
Butonul secret de la centrala termică ce te ajută să plătești mai puțin. Puțini știu acest truc
Butonul secret de la centrala termică ce te ajută să plătești mai puțin

Butonul secret de la centrala termică ce te ajută să plătești mai puțin, datorită faptului că centrală se va menține caldă, iar timpul de încălzire a locuinței va fi mai mic atunci când aceasta va fi pornită, netrebuindu-i un timp mare, ca în cazul în care ar fi deconectată de tot.

O altă problemă care poate apărea și poate afecta consumul unei centrale este presiunea. În cazul în care presiune centralei scade sub 0,5 bari, atunci este nevoie să aflați pe unde se pierde apa. Când presiunea crește la 2,5 bari, trebbuie ca instalația să fie golită până când se ajunge la presiunea ideală de 1,5 bari. Nu în ultimul caz, dacă presiune centralei variază, atunci aveți nevoie de un specialist.

Citește și: Greșelile care îți încarcă facturile în sezonul rece. Opt sfaturi pentru a folosi centrala termica eficient în timpul iernii

Butonul secret de la centrala termică ce te ajută să plătești mai puțin

Dacă locuința nu este izolată termic, se poate face o economie de 30-40% la factură. Când vine vorba de alegerea centralei, pe gaz sau electrică, specialiștii spun că sunt avantaje și dezavantaje pentru fiecare.

La centrala de gaz trebuie să se monteze detector de gaze, în timp ce la cea electrică are nevoie de conectare specială la rețea. Cele mai indicate centrale sunt cele mai moderne care au facilitatea de reglare și menținere a temperaturii. Acest tip de centrală este silențioasă și, în plus, este ușor de instalat și întreținut.

Principalul dezavantaj al unei centrale termice electrice este energia scumpă. Centralele pe gaz au avantajul că folosesc gazul mai ieftin, însă întreținerea se face o dată pe an și costă cam mult.