Buzău: Autorităţile au solicitat un elicopter pentru a prelua o femeie însărcinată şi doi bolnavi

Autorităţile buzoiene au solicitat intervenţia unui elicopter pentru a prelua o femei însărcinată şi doi bolnavi din localităţi înzăpezite din judeţ, unde ambulanţele nu pot ajunge, transmite MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 12:27
Buzău: Autorităţile au solicitat un elicopter pentru a prelua o femeie însărcinată şi doi bolnavi

Potrivit prefectului judeţului Buzău, Paul Beganu, o femeie însărcinată care trebuie să nască a solicitat intervenţia unei ambulanţe în localitatea buzoiană Luciu.

De asemenea, la Găvăneşti, o persoană cu probleme cardiace trebuie să ajungă la spital, iar la Văcăreasca, în comuna Glodeanu Siliştea, un bărbat cu astm trebuie să fie consultat de un medic de specialitate.

Conform sursei citate, la niciunul dintre aceste cazuri, ambulanţa nu poate ajunge din cauza zăpezii.

Prefectul de Buzău a precizat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va lua legătura cu autorităţile de la Bucureşti pentru a solicita sprijin aerian.

Beganu a mai spus că, la ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Buzău, toate drumurile naţionale rămân închise, iar traficul pe 35 de drumuri judeţene este blocat.

De asemenea, în prezent, 117 de localităţi din judeţul Buzău nu au curent.

Conform prefectului Paul Beganu, numărul echipelor de la Electrica a fost suplimentat cu lucrători din Prahova.

Luni, în judeţul Buzău sunt închise toate unităţile de învăţământ, cu excepţia şcolilor şi grădiniţelor din municipiul reşedinţă de judeţ.