Buzău: Cisternă plină cu combustil, răsturnată lângă o benzinărie. Vezi PRIMELE IMAGINI

O cisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat, vineri, pe DN 2 B Buzău - Brăila, în apropierea unei benzinării, în urma impactului cu o autoutilitară, trei persoane fiind rănite.

RomaniaTV.net
30 mart. 2012, 11:57
Buzău: Cisternă plină cu combustil, răsturnată lângă o benzinărie. Vezi PRIMELE IMAGINI

Din primele informaţii furnizate de Poliţia Judeţeană Buzău, cisterna, încărcată cu 25.000 de litri de benzină şi 8.000 de litri de motorină, s-a răsturnat în urma impactului cu o autoutilitară Dacia Papuc care nu s-ar fi asigurat la ieşirea din benzinărie.

Accidentul s-a produs vineri, în jurul orei 14.00, la ieşirea din municipiul Buzău, pe drumul spre Brăila.

Cisterna s-a răsturnat în afara şoselei, la circa 100 de metri de benzinărie, iar autoutilitara a fost grav avariată.

În urma impactului, trei persoane au fost rănite, fiind vorba despre şoferii autovehiculelor, precum şi o pasageră din autoutilitară.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Dănuţ Nicolae, a declarat că un compartiment al cisternei s-a fisurat, astfel că s-a scurs carburant pe carosabil, dar nu a existat pericol de explozie sau incendiu.

La faţa locului au intervenit trei autospeciale ale ISU Buzău, zona fiind izolată.

În urma accidentului, traficul pe DN 2 B Buzău-Brăila a fost blocat şi a fost deviat pe ruta DJ203D Ţinteşti – Maxenu – Buzău.

Potrivit comandantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, colonelul Dănuţ Nicolae, în jurul orelor 16.00, era aşteptată o macara care să ajute la repunerea pe roţi a cisternei răsturnată în afara şoselei.

El a precizat că după ce cisterna va fi repusă pe roţi, se va transvaza combustibilul din compartimentul fisurat, la faţa locului fiind deja o altă cisternă.

Dănuţ Nicolae a afirmat că mai multe persoane care lucrau la o fabrică de ciocolată din apropierea locului accidentului au fost evacuate, iar activitatea benzinăriei aflate la mai puţin de 100 de metri de cisterna răsturnată a fost oprită.

De asemenea, pompierii împrăştie nisip pentru neutralizarea combustibilului scurs din cisternă.

Comandantul ISU Buzău a declarat că speră ca, în jurul orei 17.00, traficul pe DN 2 B Buzău-Brăila să revină la normal.