C. T. Popescu: De aceea mor oameni în spitale că n-au morfină, că nu avem legea lustraţiei?

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, marţi, într-o intervenţie telefonică la România TV, că legea lustraţiei nu este cea mai presantă problemă din România, dar că nu este împotriva ei.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 20:28
C. T. Popescu: De aceea mor oameni în spitale că n-au morfină, că nu avem legea lustraţiei?

De aceea, de pildă, mor oameni în spitale că nu e morfină, că nu avem legea lustraţiei? (…) Aceasta lege a lustraţiei poate asana moral ce? Aceşti 22 de ani de hoţie şi ticăloşie?„, a declarat Cristian Tudor Popescu, adăugând că „Sunt absolut sceptic cu privire la eficienţa ei la nivelul societăţii româneşti în ansamblul de astăzi„.

Jurnalistul a mai precizat că este vorba şi de o revoltă morală a populaţiei, „scârbită” de clasa politică.

În acest moment, există la nivelul clasei politice din România, lucru demonstrat şi de manifestaţiile care au avut loc, şi au în continuare, există o revoltă de natură morală, pentru că oamenii aceştia care au stat la minus 15 – minus 20 de grade nu au stat pentru preţul la electricitate, pentru salarii şi pensii nemărite. E vorba şi de o componentă morală ce priveşte clasa politică în ansamblul ei şi, fireşte, cu precădere, puterea, că puterea  este responsabilă de scârbirea oamenilor din ţara asta din punct de vedere moral„, a declarat Cristian Tudor Popescu.

La întrebarea de ce este promovată această lege cu urgenţă în acest moment, Cristian Tudor Popescu a răspuns că: „E vorba de timp, nu au timp. Alegerile locale vor fi peste 3 luni. Nu mai au timp să mai facă încă o campanie de comunicare când şi aşa lucrurile se află în ceasul al 12-lea pentru ei. Imaginea se schimbă greu. Aceaste soluţii disperate nu sunt eficiente şi raţionale dar ce să faci, vii cu legea lustraţiei. Eu sunt de acord, nu sunt împotriva acestei legi chiar dacă este o mişcare propagandistică disperată a puterii„, a mai explicat jurnalistul.