Ca la noi, la nimeni! Instituția care împarte milioane de euro partidelor are șoferi angajați cu 4.000 de lei net, deși nu are mașini

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a descoperit că mai multe filiale județene din subordinea sa au, de doi ani, angajați șoferi chiar dacă instituția nu are mașini în acele județe.

23 aug. 2023, 17:10
Ca la noi, la nimeni! Instituția care împarte milioane de euro partidelor are șoferi angajați cu 4.000 de lei net, deși nu are mașini

Șoferii angajați de AEP, deși nu au mașini pe care să le conducă, sunt plătiți cu salarii între 3.000 și 4.000 de lei net, fără să aibă nimic de făcut.

„După venirea mea la conducerea AEP am constatat că unele lucruri nu erau în regulă. Am constatat că șapte direcții județene aveau încadrați șoferi, dar nu au avut, de la reorganizare, acum aproape doi ani, niciodată mașini”, a declarat Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, pentru Libertatea.Situația a fost descoperită în județele Vâlcea, Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița și Galați.

„Cele șapte direcții județene au avut mașini până acum un an sau doi. Fosta conducere a decis să reîmpartă mașinile și le-a luat din anumite direcții județene și le-a dat unor persoane din instituție. Au promis alte mașini, dar ele nu au mai fost cumpărate”, au explicat surse din AEP pentru Libertatea.

Citește și: BREAKING NEWS | PSD: „Multinaționalele vor plăti impozit de 1% pe cifra de afaceri în România!”

În aceste condiții, unii șoferi au ajuns să fie „oameni buni la toate” și să circule în interes de serviciu cu mijloacele de transport în comun sau cu mașinile personale.Surse care au dorit să își păstreze anonomatul au mai declarat pentru sursa citată că descoperirile vin pe fondul unei lupte pentru putere în AEP.

„Există un conflict în AEP între Toni Greblă, noul președinte, și Constantin Mitulețu-Buică, fost președinte și actual secretar general. Amândoi au fost propuși de PSD. Greblă încearcă să scape de oamenii lui Mitulețu din instituție, iar PNL vrea să preia funcția de secretar general în AEP”, au declarat surse din interiorul AEP pentru sursa citată.

Citește și: Declarațiile șocante ale unei foste judecătoare despre tatăl șoferului drogat care a provocat accidentul de la 2 Mai: „Le împrumuta bani cu camătă și le lua apartamentele”