Declarațiile șocante ale unei foste judecătoare despre tatăl șoferului drogat care a provocat accidentul de la 2 Mai: „Le împrumuta bani cu camătă și le lua apartamentele”

O fostă judecătoare la Curtea de Apel București susține că Mihai Pascu, tatăl tânărului care a provocat tragicul accident din 2 Mai, a avut mai multe procese prin care a reușit să le ia casele datornicilor cărora le dădea bani cu camătă.

23 aug. 2023, 16:34
Declarațiile șocante ale unei foste judecătoare despre tatăl șoferului drogat care a provocat accidentul de la 2 Mai: „Le împrumuta bani cu camătă și le lua apartamentele”
Ce spune o fostă judecătoare despre tatăl șoferului drogat

Mihaela Lămâița Ciocea, fostă judecătoare la Curtea de Apel București, exclusă din magistratură, a dezvăluit că în perioada în care activa la Judecătoria Sectorului 3, Mihai Pascu, tatăl șoferului drogat care a provocat tragedia din 2 Mai, era prezent adesea în sălile de judecată, unde avea procese prin care reușea să le ia casele datornicilor pe care îi împrumuta cu camătă.

Citește și: Așa tată, așa fiu! Mihail Claudiu Pascu, tatăl beizadelei drogate care a provocat tragedia din 2 Mai, filmat în timp ce gonește pe șosele. ”Las-o, măi Mihai, las-o!”

Fosta judecătoare susține că bărbatul „avea zeci de litigii cu români cărora le împrumutase bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantaseră împrumutul”.

„Nu pentru că oamenii nu își platisera datoriile, ci pentru că, în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le mai dădea chitanță. Apoi, îi și executa silit.

Din nefericire, poziția noastră de magistrați era foarte delicată, vechiul Cod Civil interzicandu-ne să acceptăm proba cu martori pentru plăți care depășeau 250 de lei. Eram deci legați de mâini și de picioare în a îi ajuta pe acești oameni, care încercau să probeze că își platisera datoria la cămătari, dar nu își dăduseră seama cât de important era să ceară chitanță liberatorie”, a povestit fosta judecătoare, potrivit ziare.com.

Citește și: Vlad Pascu, drogatul care a omorât doi tineri în 2 Mai, a avut două dosare la DIICOT pentru deţinere de droguri, primul pe când avea 13 ani

Mihaela Ciocea spune că a soluționat un caz sau două în favoarea împrumutaților.

„Unul dintre împrumutați, un intelectual târăt în judecată, îmi spunea: ‘Dna președinta, devenisem atât de buni prieteni că mă jenam să îi cer chitanțe’. Mihai Pascu avea avocați, dar era tot timpul prezent el însuși în instanță, deoarece se prevala și de aspectul lui de om serios, cu aspect de tip fin, înalt, cu plete, semănând mai mult a rocker decât a escroc”, a mai dezvăluit judecătoarea, care a fost exclusă din magistratură după mai multe sancțiuni disciplinare.

În 2014, Mihaela Ciocea, judecătoare la Curtea de Apel Buxurești, intra în greva foameni, susținând că șefii instanței intenționau să o mute abuziv la altă secție. La acea vreme, s-a instalat pe scările din fața Sala Pașilor Pierduți a Curții de Apel, având o pancartă pe care scria: „Judecător în greva foamei, pentru că judecătorii mai presus de lege trebuie să plece”.