Ca la noi, la nimeni. Locuiesc în acelaşi bloc, dar au adrese diferite în buletin

Haos administrativ într-un bloc de lângă Iaşi. Mai multe persoane care locuiesc în aceeaşi clădire au adrese diferite în buletin. Unii aparţin de Municipiul Iaşi, alţii de localitatea Tomeşti.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 09:30
Ca la noi, la nimeni. Locuiesc în acelaşi bloc, dar au adrese diferite în buletin

7.500 de oameni din judeţul Iaşi trebuie să bată mai mulţi kilometri pentru a-şi rezolva problemele cu actele, din cauza unui litigiu între autorităţile locale. Mai exact, ei locuiesc în blocuri construite pe un teren pe care municipalitatea din Iaşi se judecă de mai mulţi ani cu autorităţile locale din comuna Tomeşti.

Este vorba despre un teren de 30 de hectare situat la graniţa dintre municipiul Iaşi şi comuna Tomeşti, pentru care autorităţile locale se judecă de ani de zile. Din cauza acestei probleme, 7.500 de oameni sunt permanent pe drumuri atunci când au de rezolvat chestiuni care implică acte.

Pe suprafaţa respectivă sunt construite 57 de scări de bloc. O parte dintre locuitori au domiciliul în Iaşi, iar vecinii lor de palieri pe Tomeşti. Problema administrativă poate fi rezolvată printr-o hotărâre de Guvern, după ce autorităţile au trasat o nouă delimitare, transmisă Executivului în 2010. De atunci, autorităţile locale nu au primit însă niciun răspuns.