Ca la noi, la nimeni. Premianţii unei şcoli din Timiş au primit în dar cărţi pentru ADULŢI

Elevii de clasa a şasea de la o şcoală din judeţul Timiş au găsit în pachetele cu premii o poveste XXX scrisă de nimeni altul decât cel considerat a fi cel mai mare povestitor din istoria literaturii române, Ion Creangă.

RomaniaTV.net
26 iun. 2013, 15:39
Ca la noi, la nimeni. Premianţii unei şcoli din Timiş au primit în dar cărţi pentru ADULŢI

Elevii de clasa a şasea de la o şcoală din Timiş, dar mai ales părinţii lor, au rămas cu gura căscată când au constatat ce premiu obscen primiseră copiii premianţi. În cartea primită cadou de la şcoală s-a strecurat şi Povestea Poveştilor, scrisă de Ion Creangă, dar care poate intra cu uşurinţă la categoria literaturii pentru adulţi, întrucât abundă în cuvinte şi întâmplări obscene.

Elevii de 13 ani de la Şcoala Gottlob din Timiş au primit premiu la sfârşit de an şcolar volumul „Amintiri din Copilărie” de Ion Creangă. Părinţii au rămas stupefiaţi când au văzut că printre poveşti este şi una în care se folosesc cuvinte indecente.

Părinţii au cerut explicaţii cadrelor didactice şi au sesizat şi Inspectoratul şcolar, care a deschis o anchetă în rândul profesorilor care s-ar putea face vinovaţi de incidentul neplăcut, potrivit România TV.

Profesorii la rândul lor se apără şi susţin că nu au ştiut că editura respectivă a reeditat în carte şi povestea cu obscenităţi. De asemenea, dascălii sunt de părere că povestea cu pricina aduce un prejudiciu de imagine şi marelui scriitor român, dar şi şcolii care a făcut pachetele cu premii pentru elevii premianţi.