Ca la şcoală: Locuitorii din Hong Kong au fost evaluaţi la CUNOŞTINŢE de LIMBA ENGLEZĂ

Locuitorii din Hong Kong sunt furioşi pe un studiu care susţine că nivelul de cunoaştere a limbii engleze în oraş este mai scăzut decât în alte localităţi din China continentală, relatează DPA, citată de Agerpres.

14 nov. 2014, 14:45
Ca la şcoală: Locuitorii din Hong Kong au fost evaluaţi la CUNOŞTINŢE de LIMBA ENGLEZĂ

Locuitorii din Hong Kong, furioşi pe un studiu care le-a evaluat cunoştinţele de limbă engleză. Fosta colonie britanică, care se mândreşte cu faptul de a fi unul dintre cele mai cosmopolite locuri din Asia, a primit o lovitură, după publicarea rezultatelor unui clasament realizat de EF Education First, companie specializată în cunoaşterea limbilor străine, cu sediul în Elveţia.

Potrivit acesteia, Hong Kong-ul se situează în urma unor oraşe ca Shanghai, Beijing şi Tianjin, dar şi a Taiwanului (deşi doar marginal), în ceea ce priveşte competenţele la limba engleză ale locuitorilor.

Hong Kong a obţinut 52,5 de puncte din 100, ceea ce indică o „competenţă moderată” în ceea ce priveşte cunoaşterea limbii engleze, în timp ce Shanghai-ul, Beijing-ul şi Tianjin-ul au obţinut 53,7, 52,9 şi respectiv 52,7 puncte.

Citeşte şi Oltenii din Deveselu au început să înveţe limba engleză

Malaezia se află în fruntea listei în Asia, cu un nivel de competenţă de 59,72 de puncte, în timp ce în Europa, Danemarca a ocupat primul loc în clasament, cu un scor de 69,30 puncte din 100.

Pe de altă parte, mediul academic şi politicienii din oraş s-au grăbit să pună la îndoială valabilitatea studiului, punând sub semnul întrebării în principal metodologia.

Rezultatele acestuia se bazează pe un test online gratuit şi pe testele realizate la înscrierea la cursurile de limbă organizate de companie, care includ secţiuni privind gramatica, vocabularul, nivelul de lectură şi de ascultare, dar nu şi capacitatea de a vorbi în engleză. De asemenea, datele nu includ informaţii demografice despre cei care fac testele. Rezultatele din acest an au luat în calcul date de la 750.000 de persoane, din 63 de ţări şi regiuni.