Ca-n filmele cu proşti: Preşedintele Mauritaniei a fost împuşcat din greşeală de gărzile lui

Preşedintele Mauritaniei, Mohamed Ould Abdelaziz, a fost rănit după ce a fost împuşcat "din greşeală" de propriii lui militari.

RomaniaTV.net
14 oct. 2012, 13:10
Ca-n filmele cu proşti: Preşedintele Mauritaniei a fost împuşcat din greşeală de gărzile lui

Preşedintele Mohamed Ould Abdelaziz a fost supus unei intervenţii chirurgicale la braţ şi a fost transferat în străinătate pentru tratament, au precizat surse oficiale din Mauritania, informează BBC în ediţia online.

Abdelaziz a fost dus la Paris, pentru operaţie, iar chirurgii francezi i-au scos glonţul  din braţ. Înainte de a zbura către Paris, el le-a dat declaraţii ziariştilor de pe patul de spital.

Ministrul mauritan al Comunicaţiilor, Hamdi Ould Mahjoub, a declarat că o patrulă militară a deschis focul din greşeală spre convoiul prezidenţial.

Mulţi dintre locuitorii din capiatala Nouakchott cred că într-adevăr ar putea fi vorba de un accident, dat fiind că preşedintele se plimbă cu maşina şi face sport fără a fi escortat de agenţi de securitate.

Însă unele surse locale susţin că şeful statului a fost vizat de un atentat pus la cale de o grupare teroristă. Incidentul a avut loc pe şoseaua care face legătura între capitală şi oraşul Tweila.