Ca să nu fie călcat de inspectorii ANPC, un celebru restaurant din Cluj s-a închis singur. Localul este vestit pentru că serveşte cea mai bună ciorbă de burtă din oraş

Restaurantul Fair Play, din cartierul Grigorescu, este cunoscut în întreg Clujul întrucât aici se serveşte cea mai bună ciorbă din oraş. Este un local cunoscut şi apreciat de localnici şi destul de des vizitat şi sancţionat de inspectorii ANPC.

23 sept. 2023, 22:29
Ca să nu fie călcat de inspectorii ANPC, un celebru restaurant din Cluj s-a închis singur. Localul este vestit pentru că serveşte cea mai bună ciorbă de burtă din oraş

După ce ANPC-ul i-a închis lui Pescobar toate cele trei restaurante în decurs de două zile din cauza neregulilor găsite, restaurantul Fair Play din Cluj a decis să… se închidă singur. Un clujean a povestit pe Facebook că a mers, la orele 13.00, să bea o cafea la local, dar acesta era închis.

Ca să nu fie călcat de inspectorii ANPC, un celebru restaurant din Cluj s-a închis singur

Se pare că managementul a luat decizia de a-l închide temporar de teama controalelor. Localul s-a deschis până la urmă la ora 16.00.

Fair Play a mai avut probleme şi anul trecut cu Protecția Consumatorilor, atunci primind o amendă uriaşă de 30.000 de lei. Ulterior, după trei-patru luni, proprietarii au anunţat că vând localul pentru că au ”obosit”.

Am scos la vânzare restaurantul, după 30 de ani, pentru că ne-am plafonat ca oameni, și eu și celălalt asociat, și am decis să lăsăm pe alții. Am primit, deja, câteva oferte. Sper ca viitorul proprietar să păstreze profilul restaurantului”, explica Kerekes Dobay Dorottya Etelka, unul dintre cei doi asociați ai firmei care administra restaurantul, la începutul lunii noiembrie 2022, pentru cluj24.ro.

Citeste si Încă un restaurant Taverna Racilor a fost închis! Pescobar este la pământ: „Nu mai plătim nimic, zero încasări, zero taxe. Totul stă în puterea unui singur om, cum decide nenea Horia”

Localul Fair Play nu şi-a găsit cumpărător

Din păcate, nu s-au găsit cumpărători pentru acest business, astfel că, după nouă luni de pauză, localul a fost redeschis. Mai exact, pe 19 septembrie. Totuşi, trei zile mai târziu a fost închis temporar de teama controalelor.

Da, e adevărat, începând din 19 septembrie, Fair Play e din nou operațional. Suntem aceeași echipă, inclusiv la bucătărie, deci „gustul” Fair Play a rămas același. Totul se desfășoară acum într-un mediu nou, renovat, dar care și-a păstrat „eticheta” la care ținem atât de mult.

Am vrut să vindem anul trecut, din păcate cumpărătorii nu s-au înghesuit iar cei care au tatonat s-au temut de lucruri ascunse. Dovadă că n-a fost nimic necurat la mijloc e și faptul că am reintrat în circuit în aceeași formulă. Ne-a prins bine pauza asta, și personalului și nouă, ca acționari, cel puțin din punct de vedere mental. Am avut timp să reflectăm la ceea ce vom face și acum punem în practică toate gândurile din această perioadă. 

V-așteptăm cu drag să regăsiți plăcerea de a lua masa la Fair Play”, a spus Kerekes Dobay Dorottya Etelka pentru cluj24.ro