CAB:126 de mărci ale Realitatea au fost preluate de Elan Schwartzenberg

Curtea de Apel Bucureşti a decis că 126 de mărci ale Realitatea sunt deţinute de societăţile E-Boutique KFT şi Win Win Business, controlate de Elan Schwartzenberg, însă Cozmin Guşă, acţionarul majoritar al Realitatea Media, spune că această decizie este "procedurală" şi "nu-şi va produce efectele".

20 mai 2013, 16:12
CAB:126 de mărci ale Realitatea au fost preluate de Elan Schwartzenberg

În fapt, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a dat, marţi, câştig de cauză societăţilor E-Boutique Kft. şi Win Win Business & Lobby Company Limited, într-un proces privind proprietarul mărcilor Realitatea Media SA, decizia fiind „irevocabilă”, potrivit Mediafax.

Modifică în tot sentinţa atacată, în sensul că: admite contestaţiile formulate de E-Boutique Kft. şi de Win Win Business & Lobby Company Limited împotriva măsurilor luate de administratorul judiciar prin Decizia nr. 5285/23.05.2012. Desfiinţează măsurile administratorului judiciar privind anularea procesului verbal de licitaţie nr. 3144/17.04.2012 şi a contractului de cesiune de mărci încheiat la 18.04.2012, precum şi repunerea părţilor în situaţia anterioară. Respinge cererile de intervenţie accesorie formulate de S.C. PSV Company S.A. şi de S.C. Strategies – Research – Investments S.R.L„, se arată în decizie.

Citeşte şi CNA va sesiza autorităţile franceze cu privire la emisiunea în care Mungiu a fost parodiat

Societatea Strategies Research Investments SRL, ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă (50%) şi Maricel Păcuraru (50%), este asociatul majoritar al Realitatea Media SA, care deţine, printre altele, licenţele audiovizuale ale televiziunilor Realitatea TV, Money Channel şi ale posturilor de radio Realitatea FM şi Radio Guerrilla.

Cozmin Guşă a declarat că decizia Curţii de Apel Bucureşti este una „procedurală”, care nu-şi va produce efectele.

Nu am nicio emoţie legat de verdictul final, în sensul în care va fi în favoarea noastră, din cel puţin două motive. Primul: este o decizie procedurală care nu-şi va produce efectele din pricina faptului că cel puţin una dintre entităţi, respectiv E-Boutique, nu are nicio calitate procesuală, nefiind înregistrată definitiv în acest moment ca şi creditor, respectiv faptul că celălalt reclamant, respectiv Win Win, nu poate să demonstreze că a desfăşurat o operaţiune legală, în condiţiile în care este evidentă dorinţa de devalizare a patrimoniului Realitatea Media, dorită de către aceşti creditori în condiţiile în care restul creditorilor s-au opus. Şi al doilea element, care are o maximă importanţă: faptul că pe rol sunt alte acţiuni validate de către instanţe şi care, fiind aprobate de către restul creditorilor, marchează într-un mod semnificativ dorinţa unor entităţi fizice sau juridice de a folosi în interes personal, printr-o procedură frauduloasă de înstrăinare a brandului, rezultatele acestui demers fraudulos. Practic, în următoarea perioadă, se vor repune pe rol toate aceste elemente pe care vi le-am relatat şi care vor marca intenţia unor persoane certate cu legea românească, care fie au părăsit România de circa un an, fie au dispărut fizic de exact un an (Codruţ Marta, care a dispărut pe 21 mai 2012) de a-şi negocia imunitatea în faţa legii, prin fluturarea acestei pseudodecizii care ar marca proprietatea lor asupra mărcilor„, a spus Cozmin Guşă.

Totodată, răspunzând unei întrebări privind calitatea de creditor a E-Boutique KFT, Cozmin Guşă a spus: „Firma nu mai are calitatea de creditor la adunarea creditorilor, dintr-un simplu motiv. Capitalul pe care şi-l revendică ca şi creditor a fost folosit şi la majorarea capitalului social al Realitatea Media ca acţionar, care a fost acceptată, şi nu poate să aibă calitate dublă„.

De cealaltă parte, avocatul Gheorghe Piperea, reprezentantul societăţii E-Boutique KFT în acest proces, a declarat vineri, că, prin decizia dată luni de CAB, Elan Schwartzenberg redevine proprietarul a 126 de mărci ale Realitatea Media. El a precizat că între aceste mărci se numără Realitatea TV, Realitatea FM, Money Channel şi Radio Guerrilla.

Această decizie de astăzi practic închide discuţia, pentru că redevine proprietar cel care a fost proprietar de la început, inclusiv al Realităţii Media ca acţionariat, adică Win Win, care este deţinută de Elan Schwartzenberg. Elan Schwartzenberg redevine proprietar al mărcilor Realitatea, asta în condiţiile în care, între timp, el împrumutase societatea cu peste 10 milioane de euro, sumă în care este inclus şi acest preţ de mărci, pentru că acel contract fusese făcut ca să salveze business-ul Realitatea, lucru care nu s-a mai putut, datorită intervenţiei masive a echipei Bercea, respectiv a judecătorului sindic„, a spus Gheorghe Piperea.

Citeşte şi Ideea CNA care îţi va BUCURA urechile. Ce vor să facă cu SUNETUL televizorului

Următorul pas în această dispută este, potrivit lui Piperea, înregistrarea acestor mărci „pe numele Win Win şi la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, n.r.) şi la CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului, n.r.)”. El a precizat că documentele cu privire la noul proprietar al mărcilor Realitatea vor fi depuse la CNA începând de marţi. În prezent, asociatul majoritar al Realitatea Media SA este societatea Strategies Research Investments SRL (86,513817357%), ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă (50%) şi Maricel Păcuraru (50%).

Societatea Realitatea Media, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, se află în insolvenţă din septembrie 2011. Administratorul judiciar al Realitatea Media este societatea Dinu Urse şi Asociaţii SPRL, după cum a declarat Florin Bercea, prezent, pe 4 octombrie 2012, la şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, în calitate de administrator special al Realitatea Media.

Citeşte şi Dispute în CNA: Preşedintele Laura Georgescu, acuzată de colegi că a emis un act ILEGAL