Curtea de Apel decide dacă îl ELIBEREAZĂ pe Dan Voiculescu. Instanţa a rămas în pronunţare UPDATE

Publicat: Luni, 05 Ianuarie 2015 14:31 // Actualizat: Marţi, 06 Ianuarie 2015 16:58 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel București (CAB) judecă marți, într-un complet de divergență, contestația depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). UPDATE: Şedinţa de judecată s-a încheiat în jurul orei 16.30, iar instanţa a rămas în pronunţare.

Foto: evz.ro

CAB a decis pe 9 decembrie 2014 repunerea pe rol, în complet de divergență, a contestației depuse de Dan Voiculescu și a acordat termen pentru data de 6 ianuarie.

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

CAB a dispus, totodată, confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

Dan Voiculescu, la un pas să scape de închisoare. O nouă sentinţă a instanţei este aşteptată în ianuarie

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan în suprafață de 29.220,03 metri pătrați situat în București, sector 1, strada Gârlei nr.1D și construcțiile aferente, precum și de alte două terenuri și construcțiile aferente acestora, în suprafață de 4.457 de mp și, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate în București, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B.

Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului situat în șoseaua București — Ploiești, nr. 25 — 27, sector 1, compus din teren în suprafață de 4.184,41 mp și construcție de 3.140 mp edificată pe o suprafață construită la sol de 1.986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului.

Totodată, instanța a confiscat de la Camelia și Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acțiuni deținute la SC Compania de Cercetări Aplicative și Investiții SA (fostă SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CAB Dan Voiculescu Gheorghe Mencinicopschi ICA Institutul de Cercetări Alimentare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 mai 08:30
Votează email 0 email
Cronica Romana
...Dimitrievici Pavel Kiseleff, nr. 22, et. 2, ap 6, sector 1. Curtea de Apel București (CAB) a judecat în 6 ianuarie contestația depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoarepe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de...
06 ian 02:00
...solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Citește mai departe…

...
05 ian 15:32
...contestația depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care …read more ...
05 ian 14:40
...care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H