Dan Voiculescu, la un pas să scape de închisoare. O nouă sentinţă a instanţei este aşteptată în ianuarie

Publicat: Marţi, 09 Decembrie 2014 21:48 // Actualizat: Marţi, 09 Decembrie 2014 22:16 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel Bucureşti a decis marţi repunerea pe rol în complet de divergenţă a contestaţiei depuse de omul de afaceri Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), transmite Agerpres. Completul de divergenţă va fi constituit după ce cei doi judecători au avut poziţii diferite faţă de contestaţia lui Voiculescu.

Foto: evz.ro

Instanţa a acordat termen la 6 ianuarie 2015.

CAB a rămas în pronunţare marţi după ce a judecat contestaţia depusă de Voiculescu. Cum judecător a fost de acord cu anularea pedepsei lui Voiculescu, iar celălalt s-a opus, se formează un complet de divergenţă format dintr-un număr impar de judecători, trei, prin care contestaţia va fi definitiv tranşată.

În 11 noiembrie, instanţa a amânat judecarea pe motiv că trebuie citată în proces Agenţia Domeniilor Statului (ADS), ca parte civilă în dosar, aşa cum a solicitat reprezentantul DNA.

Pe 8 august, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan în suprafaţă de 29.220,03 metri pătraţi situat în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei nr.1D şi construcţiile aferente, precum şi de alte două terenuri şi construcţiile aferente acestora, în suprafaţă de 4.457 de mp şi, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B.

Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului situat în şoseaua Bucureşti - Ploieşti, nr. 25 - 27, sector 1, compus din teren în suprafaţă de 4.184,41 mp şi construcţie de 3.140 mp edificată pe o suprafaţă construită la sol de 1.986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului.

Totodată, instanţa a confiscat de la Camelia şi Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acţiuni deţinute la SC Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii SA (fostă SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dan Voiculescu Dan Voiculescu anularea pedepsei Dan Voiculescu contestaţie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 dec 05:20
...prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Citește mai departe…

...
09 dec 21:57
...de divergenţă a contestaţiei depuse de omul de afaceri Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 …read more ...
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H