Cabana din Apuseni de unde nu îţi mai vine să pleci. Cum arată şi cât costă o noapte de cazare FOTO

Cei care şi-au plănuit anul acesta o vacanţă în Munţii Apuseni se pot caza într-o cabană de poveste. Aici, cu siguranţă vor uitat de toate grijile şi îşi vor aduce aminte de copilărie.

12 iul. 2022, 21:10

Cabana din Apuseni de unde nu îţi mai vine să pleci. Este situată în satul Bălnaca din judeţul Bihor. Arată ca o casă veritabilă de la ţară, cu grădină frumoasă şi cu parcare gratuită.

Cabana din Apuseni de unde nu îţi mai vine să pleci. Locul de poveste pe unde e musai să treci vara asta

Citeşte şi Tărâmul de poveste din inima Apusenilor. Satul de vacanţă Viewtopia, locul secret unde te poţi relaxa în concediu

Turiştii care aleg să se cazeze la casa rustică din satul Bălnaca vor plăti 1.155 de lei pe noapte. Gazdele pun la dispoziţia oaspeţilor frigider, cuptor, TV cu ecran plat, zonă de relaxare și o baie cu duș. De asemenea, se asigură prosoape și lenjerie de pat.

Cabana se află la 49 km de Oradea și la 44 km de Băile Felix. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Oradea, situat la 50 km de cazare.

Munţii Apuseni, în topul celor mai frumoase locuri din Europa

CNN a făcut un top cu 20 cele mai frumoase locuri de pe bătrânul continent, iar Munții Apuseni se află în acest clasament.

„Parte din lanțul Carpaților, Apusenii sunt secretul cel mai bine păstrat din Europa de Est. Acești munți sunt izolați, cu păduri străvechi și peșteri de calcar cu râuri subterane la fiecare pas.

Timpul rămâne rămâne în loc aici, cu prea puține lucruri de făcut decât să respiri aerul parfumat de pin și să fii cu ochii pe viața sălbatică abundentă”, descrie CNN Munții Apuseni.

Munţii Apuseni sunt bogaţi în zăcăminte de minereuri auro-argintifere, sulfuri complexe, bauxită, etc. Exploatarea zăcămintelor de aur este practicată din timpul dacilor. În perioada romană ea a cunoscut o mare dezvoltare.

Ce poţi vizita în Apuseni

Ghețarul de la Scărișoara, Poarta lui Ionele, Ghețarul Vârtop, Peștera Urșilor, Cascada Pișoaia sau „Vălul Miresei” de la Vidra , Lacul Tarnița sunt printre cele mai cunoscute obiective turistice din zonă.

Citeşte şi Aproape 13 kilometri din Drumul Apusenilor au fost modernizați înainte de termen. Veşti bune pentru români