Cabana extraterestră: Clădirea din lemn cu un design de pe altă lume FOTO

Denumirea cabanei cu design futurist te poartă cu gândul spre un obiect extraterestru, aterizat în mijlocul naturii, într-o localitate pitorească din regiunea austriacă Tirol, cu vedere spre crestele Alpilor austrieci.

16 feb. 2014, 14:15
Cabana extraterestră: Clădirea din lemn cu un design de pe altă lume FOTO

UFOgel este o căsuţa din lemn cu suprafaţă de 45 mp, suspendată pe 6 piloni metalici tubulari, creaţie a arhitecţilor companiei germane Urlaubs Arhitektur, ce poate fi închiriată de turiştii veniţi în zona.

Inedita construcţie ecologică a uimit prin forma sa neconvenţională ce stimulează comunicarea cu mediul exterior, ferestrele casei oferind privelişti spectaculoase spre crestele munţilor din apropiere. Încă de la exterior, casă cu alură extraterestră iese în evidenţă, delimitându-se vizibil de restul construcţiilor din zona în care a fost ridicată.

Chiar dacă este construită din lemn, la fel că celelalte case şi pensiuni din împrejurimi, casa nu arată deloc că o construcţie obişnuită, din unele unghiuri asemănându-se mai degrabă cu un pentagon suspendat în aer.

Pereţii exteriori ai căsuţei UFOgel sunt îmbrăcaţi în tradiţionalele şipci din lemn, cunoscute în ţară noastră drept draniţă sau sită. Tot lemnul este vedetă construcţiei rustice cu design futurist şi la interior. Aici a fost folosit lambriu din lemn în nuanţe natur, finisat impecabil. Lemnul urmăreşte formă curbată a tavanului şi pereţilor interiori, făcând imperceptibilă trecerea de la un spaţiu la altul.

Cei 45 mp locuibili sunt împărţiţi mai multe zone de activitate: parterul fiind ocupat de living, bucătărie şi locul de luat masă, iar la mini mansardă fiind amenajate zonele de odihnă şi baia.

Citeşte mai mult pe casadex.ro