Cabinetul stomatologic te sperie? Iată ce OBICEIURI îţi strică DINŢII

Cabinetul stomatologic nu este chiar locul în care oamenii îşi doresc să meargă şi de cele mai multe ori ajung aici doar când nu mai există altă soluţie. Este indicat să mergi la un cabinet stomatologic măcar de 2 ori pe an pentru un consult. În cazul în care nu doreşti să mergi mai des, iată care sunt obiceiurile la care trebuie să renunţi pentru a avea dinţii sănătoşi.

23 mart. 2015, 21:07
Cabinetul stomatologic te sperie? Iată ce OBICEIURI îţi strică DINŢII

Nu mesteca gheaţă şi vei sta departe de cabinetul stomatologic

Chiar dacă este naturală şi nu conţine zahăr, gheaţa nu este lipsită de pericol. În cazul în care îţi place să mesteci gheaţă trebuie să ştii că aceasta îţi poate ciobi sau chiar crăpa dinţii. După un asemenea eveniment durerile de dinţi vor deveni parte importantă a vieţii tale. Atât mâncarea fierbinte cât şi cea rece vor declanşa durerea dintelui vătămat. Tocmai de aceea, data viitoare când mai simţi nevoia să mesteci gheaţă, guma fără zahăr este o alegere mult mai potrivită.

Cerceii din limbă grăbesc vizita la cabinetul stomatologic

Or fi cerceii din limbă la modă, însă muşcătura metalului poate să-ţi distrugă dinţii. {i cerceii din buze sunt la fel de periculoşi pentru dantură. Iar în cazul în care gingia este traumatizată de cercelul din limbă, rezultatul poate fi pierderea unor dinţi. În plus, este un lucru ştiut că gura umană are multe bacterii, iar un piercing creşte riscul infecţiilor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Citeşte şi Vrei să ai dinţi sănătoşi şi frumoşi? Tot ce trebuie să ştii despre „oil-pulling”