Vrei să ai dinţi sănătoşi şi frumoşi? Tot ce trebuie să ştii despre „oil-pulling”

"Oil-pulling" este o tehnică de igienizare a gurii cu ajutorul uleiului. Cele mai bune uleiuri pe care le poți folosi pentru oil-pulling sunt cel de cocos și cel de măsline extra-virgin.

04 iul. 2014, 18:37
Vrei să ai dinţi sănătoşi şi frumoşi? Tot ce trebuie să ştii despre „oil-pulling”

Tehnica „oil-pulling” este folosită de secole în medicina ayurvedică și este o procedură foarte simplă: trebuie să îți clătești gura cu ulei timp de 20 de minute. Foarte mulți care folosesc această tehnică spun că și-au vindecat gingivita, au scăpat de durerile de cap și chiar au avut dinții mai albi, în timp, scrie unica.ro.

Citeşte şi Cum îţi poţi albi dinţii cu ajutorul cojilor de banană

Cele mai bune uleiuri pe care le poți folosi pentru oil-pulling sunt cel de cocos și cel de măsline extra-virgin. Mai poți adăuga în oricare din acestea o picătură de ulei esențial de arbore de ceai pentru proprietățile sale antiseptice și antifungice.

Cel mai bun moment în care să faci oil-pulling este dis-de-dimineață, când abia te-ai trezit. Atunci ai cele mai multe bacterii în cavitatea bucală, iar uleiul le îndepărtează. Ai nevoie doar de o lingură de ulei.

VEZI şi TRUCURI naturale ca să ai dinţii albi. Iată cum te speli CORECT pe dinţi VIDEO

Chiar dacă în general trebuie să clătești gura timp de 20 de minute, nu ești obligată să faci asta chiar atât de mult, mai ales dacă ești la început. Chiar și 5 minute sunt de ajuns.

De reţinut este faptul că oil-pulling nu înlocuiește spălatul pe dinți, ci ajută la îndepărtarea bacteriilor din gură. După ce ai terminat de clătit cu ulei, te poți spăla pe dinți ca în mod obișnuit.

Clătirea gurii cu ulei nu trebuie să fie viguroasă, ci poate fi un proces lent.

Citeşte şi PASTĂ DE DINŢI făcută în casă. Iată o reţetă simplă pe care trebuie să o încerci