Cabral, greu încercat de viață. Nu a avut o copilărie ușoară: „Am descărcat TIR-uri cu cârca, am cărat moloz pe șantier”

Cabral, greu încercat de viață. Fostul prezentator a făcut o postare emoționantă și motivațională, care se dorește a fi o încurajare pentru cei loviți de greutăți și care nu reușesc să vadă luminița de la capătul tunelului.

08 feb. 2024, 22:20
Cabral, greu încercat de viață. Nu a avut o copilărie ușoară: „Am descărcat TIR-uri cu cârca, am cărat moloz pe șantier”
Cabral, greu încercat de viață

Cabral, greu încercat de viață. Bărbatul nu a avut o copilărie ușoară și se știe că a fost părăsit de tatăl său când era un copil și apoi crescut cu modestie de mama lui, însă nu s-a dat înapoi când a venit vorba de muncă și în cele din urmă a reușit.

Cabral a vorbit, pe blogul său, despre greutățile la care a fost supus de-a lungul vieții, explicând că în ciuda tuturor obstacolelor, a reușit să-și atingă obiectivele.

Citește și: Detaliile din viața lui Cabral pe care nimeni nu le știe. Prezentatorul TV a fost mai sincer ca niciodată. ”Așa neșansă? Să te naști negru printre albi?”

Cabral, greu încercat de viață

Născuți pe aceeași lume, ducând același tip de umbră, respirând la fel… dar nu același aer.

Unii în case de chirpici cu podea de lut. În cârpe împuțite de resturi de lemn arse pentru un aer călâi. Alții în palate de sticlă și cu ștrampi de aur. (…)  Nu m-am considerat niciodată un exemplu, pentru că nu sunt. Nu m-am arătat cu propriile degete… pentru că mi se pare că mi-aș arăta doar defectele. Dar dacă vreodată îmi ceri un singur sfat, o să-ți spun simplu: ai încredere. Ai încredere în ce poți învăța, în ce poți construi, în ce poți realiza. (…)

Așa neșansă? Să te naști negru printre albi? Așa lipsă de bulan încât să te naști în România, într-o familie săracă?! Diverși șterși si onorabile diverse mi-au explicat la nesfârșit ce nu puteam să fac.(..). Am zâmbit. Constant, am zâmbit.  Am pornit în viață părăsit de tată.

Am învățat să muncesc, să gândesc, să cresc. Am pornit în viață părăsit de tată la doar câteva săptămâni de viață. Cu o mamă de la țară, de la coada vacii, de la care am învățat că te poți ridica, poți învăța, poți alege orice carieră vrei tu… dacă ești dispus să muncești pentru asta. Și dacă ai încredere în tine. 

Apoi eram patru suflete într-un apartament de două camere și ieșeam din casă încălțat cu singura pereche de mergători crăpați la încheieturi. Am descărcat TIR-uri cu cârca, am cărat moloz pe șantier, am schimbat roți, am sudat garduri(…) De-asta îți spun acum… chiar de-i greu. Chiar de nu ești bine.(…) Ai încredere că poți.

În perioada respectivă nu exista niciun fel de educație în direcția asta (n.r rasism). Așa că nu mă pot supăra. Nu am reținut nici ranchiună, nici supărare. Dar, da, am suportat multe răutăți. La un moment dat, cineva de la școală i-a spus mamei să mute maimuța de acolo.

Așa îmi spuneau: Congo, Maimuță. Am prieteni mulatri care au fost afectați și nu au știut cum să se apere. Eu am depășit momentele acelea. Dacă lași lucrurile să te afecteze și după aceea e eșecul tău”, a scris Cabral pe blog-ul său.