Au căzut primele capete după TRAGEDIA din Apuseni. Victor Ponta a anunţat DEMITERI

Victor Ponta a anunţat, miercuri, că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constanti Chiper va fi demis după ce operaţiunea de salvare a supravieţuitorilor accidentului aviatic din Apuseni a durat mai bine de şase ore. De asemenea, prim ministrul va propune Ministerului Transporturilor demiterea şefului ROMATSA, precum şi convocarea CSAT pentru demiterea lui Marcel Opriş de la conducerea STS.

22 ian. 2014, 09:27
Au căzut primele capete după TRAGEDIA din Apuseni. Victor Ponta a anunţat DEMITERI

Victor Ponta a anunţat primele măsuri în cazul tragediei aviatice. „Am constatat că au existat în operaţiunea de căutare şi salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni deficienţe inacceptabile care au provocat indignare. Concluzia pe care eu o consider întemeiată este aceea că în cadrul MAI, Romatsa şi STS lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi fără o coordonare.

Din aceste motive am decis înlocuierea din funcţie a secretarului de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper, înlocuirea directorului general Romatsa şi a directorului de operaţiuni şi voi solicita înscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS şi înlocuirea şefului„, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

Citeşte şi: Radu Stroe nu se teme pentru funcţia sa: Nu demisionez şi nu cred că voi fi demis

Oficialul a mai anunţat că va înfiinţa la nivelul Guvernului un comitet interministerial pentru situaţii de urgenţă, coordonat de viceprimerul Liviu Dragnea şi în care să fie direct implicaţi şi Raed Arafat şi şeful de la ISU.

VEZI cine sunt Constantin Chiper, Marcel Opriş şi Aleodor Marian Frâncu

Victor Ponta a transmis condoleanţe familiilor victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni şi a precizat că va propune decorarea supravieţuitorilor şi a salvatorilor lor.

Consider că intervenţia de luni a fost un eşec, care trebuie să ducă la îmbunătăţirea procedurilor şi la un mod de reflecţie asupra modului în care ne folosim resursele pentru acest gen de situaţii. Mă bucur că au fost salvate cinci vieţi omeneşti. Nu ştiu dacă celelalte două victime puteau fi salvate. Voi propune decorarea celor cinci victime şi salvatorilor lor„, a conchis Victor Ponta.

VEZI Cum arată AVIONUL MORŢII după accident. Vezi ce hibe are cu toate că a fost inspectat în DECEMBRIE

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.