Cadavrele persoanelor decedate din cauza coronavirusului, depozitate în camioane frigorifice

Autorităţile din New York fac cu greu faţă deceselor cauzate de coronavirus. Deoarece nu mai este loc la morgă, cadavrele sunt depozitate în camioane frigorifice, plasate într-o parcare din Brooklyn. 

12 mai 2020, 08:06
Cadavrele persoanelor decedate din cauza coronavirusului, depozitate în camioane frigorifice

Cadavrele sunt apoi preluate de companiile de pompe funebre, dacă există aparținători care să le revendice. Pentru cei care au grijă de trupurile neînsuflețite, este o sarcină istovitoare, o presiune uriașă.

Unul dintre acești oameni a povestit ce înseamnă să lucrezi în aceste camioane frigorifice.

„Lucram de trei zile într-un container și cu o zi înainte ne fusese livrat unul nou, plin până la refuz. Din păcate, unul dintre rafturi s-a rupt, cred că șase cadavre s-au prăbușit unele peste altele.

Tratez fiecare caz cu respectul cuvenit, gândindu-mă la oamenii care cunoșteau acel om, la cei care încearcă să afle soarta lui. Cine nu a reușit să-l vadă în izolare, înainte de a fi conectat la un ventilator și de a nu mai putea vorbi cu nimeni? Cine sunt cei care vor să știe unde e această persoană acum?

Nu mă întristez când mă ocup de aceste cazuri, probabil dacă aș face-o, n-aș fi în stare să-mi îndeplinesc responsabilitățile, dar mă gândesc constant la cei care își caută persoanele dragi”, Erik Frampton – voluntar la o morgă din New York, potrivit digi24

Citeşte şi Imagini infiorătoare dintr-un oraş din Ecuador. Cadavrele oamenilor morţi de coronavirus zac abandonate pe străzi – VIDEO