Cadavru dezgropat de urs într-un cimitir. Avertizare Ro Alert în Bistriţa după ce 3 urşi au fost văzuţi în oraş

Un urs a dezgropat un cadavru dintr-un mormânt din cimitirul din localitatea Troiţa din judeţul Mureş. În plus, în Bistriţa a fost emisă avertizare RoAlert după ce prin oraş au fost văzuţi 3 urşi.

31 oct. 2019, 08:34
Cadavru dezgropat de urs într-un cimitir. Avertizare Ro Alert în Bistriţa după ce 3 urşi au fost văzuţi în oraş

Ursul, care potrivit martorilor ar fi unul foarte mare, a dezgropat pe timpul nopţii un cadavru ce fusese îngropat de o săptămînă, scrie ardealnews.ro.

„Sunt una dintre persoanele care a descoperit asa zisul „caz” tocmai cand ne-am dus in cimitir… E trist, dar adevarat. Saptamana trecuta a fost inmormantat., deci normal ca se vad urme de lopata. Asa ceva nu crezi pana ce nu vezi cu ochii tai!”, a spus o localnică.

Citeşte şi Un vânător a fost atacat de un urs. Bărbatul este la terapie intensivă

„Ursul a fost vazut de satenii care au iesit la ingrijit morminte. Cica e un urs enorm de mare. Era inca acolo cand au ajuns oamenii. Mortul era ingropat saptamana trecuta peste sotie, nu tare adanc, cam la 1 metru de suprafata”, a spus un alt martor la nefericitul eveniment.

Organele prezente efectueaza in continuare cercetari pentru stabilirea cu exactitate a derularii nefericitului eveniment.

Avertizare Ro Alert

Oamenii care locuiesc între orașul Bistrița și localitatea Jelna și șoferii care au drum în zona respectivă au fost avertizați, joi dimineață, despre apariția a trei urși în zonă.

„Cetățenii și participanții la trafic prin zona unui fost restaurant între municipiul Bistrita și localitatea Jelna au fost alertați prin Ro Alert cu privire la faptul că trei urși au fost văzuți în zona respectivă”, este mesajul transmis de ISU Bistrița-Năsăud.

Avertizarea a venit după ce o persoană a sunat la 112 și a spus că a văzut trei urși între orașul Bistrița și localitatea Jelna.

Nu este prima dată când în zona vizată apar urșii. În urmă cu câteva săptămâni, tot acolo un șofer a surprins un urs care alerga pe drum.