Cadavrul pilotului Mircea Crăciun a fost găsit. Sora sa: Procurorii sunt acolo şi nu avem acces

Epava planorului dispărut la începutul lunii august a fost găsită, sâmbătă, în zona Muchia Cheii, situată între Cabana Postăvaru și orașul Râșnov. Cadavrul pilotului Mircea Crăciun a fost găsit în planor. Rudele sale au mers la faţa locului.

21 nov. 2015, 14:57
Cadavrul pilotului Mircea Crăciun a fost găsit. Sora sa: Procurorii sunt acolo şi nu avem acces

Am ajuns la epavă. Zona este încercuită deocamdată, este păzită de jandarmi. Procurorii sunt acolo şi nu avem încă acces. Este pe Valea Cheii, o vale abruptă, dar se poate ajunge„, a declarat sora lui Mircea Crăciun la România TV.

Noi am luat în considerare orice informaţie am primit in tot timpul asta, dar niciuna nu a dus in zona asta. Informaţiile erau în alte direcţii„, a mai spus Doina Hoss.

Epava găsită, sâmbătă, în Masivul Postăvarul, după ce un turist a anunţat la 112 că a văzut în zona respectivă bucăţi dintr-un planor este a aparatului de zbor dispărut în 6 august, în interiorul epavei fiind găsit cadavrul pilotului Mircea Crăciun.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, zona respectivă a fost verificată atât cu forţe la sol, inclusiv cu alpinişti, în zonele abrupte, cât şi cu elicoptere şi drone.

„În cursul verii, Masivul Postăvarul, o zonă de peste o mie de hectare, a fost inclusă în aerealul de căutare de mai multe ori, cu personal de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, de la Jandarmeria Montană, inclusiv cu alpinişti în zonele abrupte, precum şi cu alte forţe venite în sprijin. De asemenea, zona a fost verificată şi din aer atât cu elicoptere, cât şi cu drone, dar, cu toate eforturile depuse, aparatul de zbor nu a putut fi identificat din cauza pădurii foarte dese. Misiunea de identificare a aeronavei a rămas permanentă pentru personalul din zonă, care au efectuat verificări, de mai multe ori, pe baza indiciilor furnizate de la persoanele care au frecventat zona ca turişti. Acum, o astfel de sesizare s-a confirmat”, se arată în comunicatul citat.

CITEŞTE ŞI Epava planorului PRĂBUŞIT în august şi cadavrul pilotului, descoperite lângă Braşov FOTO


loading...