Cadavrul unei balene de 70 de tone a fost găsit în Italia. Operațiunea de recuperare a durat trei zile

O carcasă de balenă, una dintre cele mai mari găsite în Marea Mediterană, a fost recuperată în largul coastei de sud a Italiei.

21 ian. 2021, 19:08
Cadavrul unei balene de 70 de tone a fost găsit în Italia. Operațiunea de recuperare a durat trei zile

Cadavrul unei balene de 70 de tone a fost găsit în Italia. Conform BBC, scafandrii Gărzii de Coastă din Italia au localizat balena în apropierea portului Sorrento, în apropiere de Napoli. Aceștia au fost conduși la mamifer de un pui de balenă care era foarte agitat, conform BBC.

Citește și: Mașină în flăcări în Vaslui. Șoferul, un bătrân cu dizabilități, abia își luase mașina din service

A fost declanșată o operațiune majoră de recuperare a carcasei de 70 de tone a balenei, iar misiunea a ținut trei zile, terminându-se abia miercuri. Scafandrii Gărzii de Coastă din Italia au reușit să mute corpul pe uscat cu ajutorul a două nave.

Cadavrul unei balene de 70 de tone a fost găsit în Italia. A fost „poate că unul dintre cele mai mari” leșuri de balenă găsite vreodată în regiune, spun reprezentații gărzii. Acum se așteaptă rezultatele unei biopsii pentru a identifica pricina morții, iar scheletul ar urma să fie afișat într-un muzeu.

Scene de groază în Olt. Zeci de oi, moarte și înghețate, descoperite într-un pârâu

Imagini teribile au fost surprinse, miercuri, în pârâul Bârlui din comuna Morunglad din Olt. Zeci de oi au fost descoperite fără viață, înghețate. Anchetatorii sunt de părere că și ciobanul s-ar fi înecat în pâru. De altfel, acesta a fost căutat ore întregi de către scafandrii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Alin Băsășteanu, căutările vor fi reluate dacă organele de poliție vor cere acest lucru, potrivit presei locale.

„Au fost executate căutări pe apă, cu ajutorul scafandrilor și pe ambele maluri ale pârâului Bârlui, fără rezultat. Căutările vor fi reluate, la solicitarea organelor de poliție, în funcție de cercetările desfășurate”, a declarat sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Pompierii au reușit să scoată din apă cadavrele a nu mai puțin de 70 de oi. Ciobanul ar fi de loc din Comănești și ar avea în jur de 50 de ani. Acesta ar fi încercat să treacă turma peste pârâul înghețat, însă aceasta ar fi cedat și s-a spart.