Cadou pentru Dacia de la Guvern: Lărgirea unui drum naţional, mai scumpă decât o autostradă nouă

Guvernul a aprobat un preţ de cel puţin 6 milioane de euro pe kilometru pentru modernizarea şoselei ce leagă uzinele Dacia-Renault la infrastructura rutieră naţională. Cu 4 milioane de euro se poate construi un kilometru de autostradă de la zero.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 06:41
Cadou pentru Dacia de la Guvern: Lărgirea unui drum naţional, mai scumpă decât o autostradă nouă

Adăugarea a încă două benzi de circulaţie drumului naţional DN 73 Piteşti-Câmpulung la care se adaugă modernizarea altor trei kilometri de legătură între această şosea şi platforma Dacia-Renault de la Mioveni ar putea costa contribuabilii români 275 milioane lei, inclusiv TVA, respectiv 65 milioane de euro, scrie România liberă.

Suma în cauză a fost aprobată de Guvern în luna noiembrie 2011, la un an după ce un consorţiu de firme condus de fraţii Horpos a câştigat licitaţia la un preţ de aproximativ două ori mai mic, respectiv 142 milioane lei, cu TVA. Alexandru şi Traian Horpos fac parte dintr-o generaţie de regi ai asfaltului mai nou apărută pe firmamentul contractelor cu asfalt şi au la activ câştigarea inclusiv a unui contract de construire de autostrăzi, respectiv tronsonul Deva-Orăştie. Citeşte mai mult pe România liberă