Cadourile de 1 şi 8 Martie, interzise în şcoală: „Oferiţi-ne perseverenţă, seriozitate … şi nu lănţişoare, parfumuri”

Directorul unui liceu din Brăila interzice darurile scumpe pentru profesori cu ocazia zilelor de 1 si 8 Martie. Cadrul didactic nu mai vrea să existe motiv de ceartă între părinţii elevilor.

28 feb. 2017, 12:19
Cadourile de 1 şi 8 Martie, interzise în şcoală: „Oferiţi-ne perseverenţă, seriozitate … şi nu lănţişoare, parfumuri”

„Avand in vedere apropierea sarbatorilor de 1 si 8 Martie, va rugam sa nu va folositi de aceste zile pentru a va arata recunostinta fata de dascalii vostri prin diferite «atentii». Astfel de comportamente nu fac bine nimanui! Recunostinta cea mai mare pentru un dascal adevarat este aceea de a vedea ca ceea ce el a sadit in sufletul si mintea voastra a produs roade frumoase. Dragi elevi, oferiti-ne perseverenta, seriozitate … si nu lantisoare, parfumuri etc. Dragi parinti, oferiti atentie si timp copiilor, nu bani pentru «atentii». Serbarea scolara are semnificatii deosebite, ea nu este organizata pentru a recompensa intr-un fel sau altul invatatorul sau profesorul. Va rugam sa ne sprijiniti si sa fiti alaturi de noi, in demersul nostru catre o stare de normalitate!”, a scris directorul Dragomir.

Profesorul spune că măsurile luate de el sunt luate pentru a descuraja coruptia in mediul scolar.

„Intreg corpul profesoral a aprobat prevederea codului de etica care face referire la urmatorul aspect: unitatea de invatamant respinge orice forma de coruptie in mediul scolar. Se interzice personalului unitatii (cadre didactice, personal didactic auxiliar si nedidactic) primirea din partea elevilor sau a parintilor (reprezentanti legali) de bunuri sub forma de cadouri sau obtinerea unor avantaje de orice forma, cu ocazia diferitelor activitati scolare desfasurate in scoala cat si in afara ei (serbari, excursii, activitati metodice etc.”, conchide directorul liceului din Ianca.

Vezi si: SUPERSTIŢII DE 1 MARTIE. Ce trebuie să faci în această zi ca să ai noroc tot anul


loading...
Partenerii noștri