Cafeaua de dimineață nu ne face productivi. Când ar trebui să bem prima ceașcă pentru un efect maxim

Un medic renumit a vorbit pentru BBC despre beneficiile cafelei și despre eroarea pe care mulți dintre o facem atunci când consumăm cofeină dimineață.

20 sept. 2021, 14:49
Cafeaua de dimineață nu ne face productivi. Când ar trebui să bem prima ceașcă pentru un efect maxim

Un renumit specialist, care împărtășește sfaturi de sănătate pe TikTok, susține că nu ar trebui să bem cafea dimineața.

Deși multe persoane consideră că nu pot funcționa fără această licoare magică la primele ore ale dimineții, expertul ne sfătuiește că organismul nu ar trebui forțat cu o doză artificială de energie.

Vorbind la BBC Morning Live, dr. Karan Raj a avertizat asupra riscului consumului de cafea dis de dimineață.

„Nu beți cafea primul lucru dimineața ca să vă treziți. Corpul tău te trezește în mod natural cu cortizol, primești un o doză de cortizol dimineața, în mod natural.”, a menționat medicul într-un clip, devenit viral pe TikTok.

În schimb, dr. Raj sugerează că putem consuma fără griji cofeină, mai târziu ziua, odată ce nivelurile naturale de cortizol se reduc și resimțim o mică scădere a energiei.

„Savurați-vă cafeaua la jumătatea dimineții, când nivelul cortizolului și cel de energie scad, astfel obțineți un impuls de cofeină și va fi mai bine”, a spus el.

Cu toate acestea, adepții TikTok ai lui Karan sunt contrariați, mulți susțin că nu și-ar putea imagina să își înceapă ziua fără cofeină.

„Dacă nu putem bea cafea la prima oră a dimineții, nu putem fi prieteni ”, a scris un utilizator TikTok, în timp ce altul a adăugat:„ Pot să beau prima cafea și la mijlocul dimineții ca un compromis? ”

Între timp, un al treilea glumea: „Trebuie să am un deficit de cortizol, pentru că îmi trebuie cel puțin o jumătate de oră să mă trezesc în fiecare dimineață”.

Cu toate acestea, un utilizator care a pus în aplicarile sfaturile doctorului, susține că se simte minunat, relatează mirror.uk.

O cană sau două de cafea pe zi scade cu 10% riscul de a face COVID

Vești bune pentru iubitorii de cafea!

Una sau mai mult cești pot scădea cu circa 10% riscul de a face COVID. Nutriția are un rol important pentru întărirea sistemului imunitar. Acesta e actorul principal în apărarea organismului de coronavirus.

Tot mai mulți oameni consumă zilnic cafea pentru a le da energie pentru tot restul zilei. Studiile recente susțin că, surpriză, cafeaua are o mulțime de beneficii pentru sănătate la care nimeni nu s-ar fi gândit.

Consumul unei căni de cafea sau două pe zi poate scădea riscul de infectare cu coronavirus. Cafeaua are antioxidanți și proprietăți anti-inflamatorii.

Consumul de cafea este corelat în mod pozitiv cu biomarkeri antiinflamatorii precum interleukina şi citocine multifuncţionale (cu rol în întreţinerea, repararea şi întărirea celulelor).

Importante sunt și fructele crude sau gătite. Și ele contribuie la scăderea riscului de infectare cu COVID.

Pentru întărirea sistemului imunitar e necesar să facem mult sport, să bam multă apă, să avem o odihnă echilibrată, să eliminăm consumul de zahăr, să avem grijă la igiena mâinilor.

Descoperirea fericită făcută de oamenii de ştiinţă. Au găsit primul medicament antiviral care salvează bolnavii de COVID. Totul a fost demonstrat!

Oamenii de ştiinţă au descoperit un nou tratament ce are la bază primul medicament antiviral demonstrat că salvează vieți la pacienții Covid grav bolnavi internați la spital.

Datele raportului din Marea Britanie arată că un cocktail cu anticorpi ar reduce decesele la persoanele care nu au răspuns cu proprii anticorpi. Studiul a demonstrat că combinația de anticorpi dezvoltată de Regeneron a redus riscul de deces atunci când a fost administrată pacienților cu Covid-19 sever.

Rezultatele ar putea deschide calea pentru ca Regeneron, tratamentul cu anticorpi monoclonali, să fie aprobat de către autoritățile de reglementare din Marea Britanie și lansat pentru utilizare de către NHS. Cercetătorii au examinat un tip de tratament cu o combinație de anticorpi monoclonali – care a fost denumită anterior „cocktail de anticorpi”. Ei au descoperit că luarea tratamentului, realizat de compania farmaceutică Regeneron, ajută pacienții grav bolnavi de Covid.