Cafeaua de la automat, bombă cu ceas care poate genera afecţiuni foarte grave

Pare un banal espresso în pahar de plastic. Însă amestecul lichid e format mai mult din chimicale, decât din boabe de cafea măcinate. Cafeaua de la automat este o adevărată bombă cu ceas care poate genera afecţiuni foarte grave: tensiune, aciditate, boli cronice, dar şi celulită.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 07:39

Specialiştii atenţionează că o cafea de la automat conţine mai multe chimicale decât cea din boabe de cafea măcinate. Un espresso de la automat conţine 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se foloseşte cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu decât cafeaua măcinată din boabe, scrie evz.ro.

Cei care beau fie şi numai două cafele de la automat într-o zi, la serviciu, în intervalul de 8 ore, depăşesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce şi la formarea pietrelor la rinichi.

„De multe ori acele cefele conţin grăsimi hidrogenate, care sunt dovedite că nu sunt sănătoase şi cresc riscul de boli tumorale. Aş sugera o cafea simplă pentru că are mai puţine substanţe adăugate şi este mai aprope de ceea ce ne-am prepara noi în casă”, a declarat doctorul Gheorghe Mencinicopschi la România TV .

Citeşte şi: Toamna şi sănătatea ta: Ce boli te ameninţă în acest sezon


loading...