Cafeaua Divin, licoarea care îi dă energie dumnezeiască Patriarhului Daniel în fiecare dimineață. Un kilogram costă aproape 500 de lei

Gheorghe Florescu, cel mai cunoscut cafegiu din București, a dezvăluit ce cafea beau IT-iștii români, dar și ce sortiment alege Patriarhul Daniel.

21 feb. 2024, 20:13
Cafeaua Divin, licoarea care îi dă energie dumnezeiască Patriarhului Daniel în fiecare dimineață. Un kilogram costă aproape 500 de lei
Ce cafea consumă Patriarhul Daniel. Nu oricine și-o permite

O cafea bună nu se găsește oriunde, motiv pentru care majoritatea vedetelor preferă să consume doar un anumit tip extrem de aromat. Fie că vorbim de politicieni, artiști sau experți IT, aceștia își doresc să bea o cafea care să le satisfacă nevoile și să le ofere totodată o experiență delicioasă.

Gheorghe Florescu, cel mai cunoscut cafegiu din București, a dezvăluit că foarte multe vedete îi treg pragul. Prețurile variază de la cafele rare, precum Sfânta Elena, Kopi Luwak și Jamaica, considerate printre cele mai fine cafele din lume, iar prețurile nu sunt deloc mici. Pentru 100 de grame, prețurile variază de la 145 de lei, 200 de lei, respectiv 215 lei.

Citește și: Cafeaua de pătrunjel, beneficii uimitoare pentru sănătate. Sfatul medicului Virgiliu Stroescu: „Când bei un pahar, simți un fel de zguduitură în corp”

„Depinde de domeniile în care activează. Sunt vedete politice sau artiști. Înainte aveam clienți artiști mari, acum am IT-iștii. IT-iștii lucrează cu capul și au nevoie să consume cafea de calitate. Consumă Sfânta Elena, Kopi Luwak și Jamaica. Aici mă refer la IT-iștii cu multă experiență. Acestea sunt primele cafele din lume”, a spus Gheorghe Florescu, pentru spectacola.ro.

Patriarhul Daniel bea o cafea pe care nu oricine și-o permite. Este vorba despre cafeaua Divin, care se vinde cu 46 de lei pentru 100 de grame. Un kilogram ajunge la prețul de 460 de lei.

„Un melanj rafinat, creat din trei cafele rare, crescute la altitudine, în trei dintre zonele cele mai propice creșterii cafelei de pe glob. Este o cafea intens aromată, cu gust plin și armonios, cu o notă vag exotică și tărie moderată”, se arată în descrierea produsului.

Gheorghe Florescu a dezvăluit că Patriarhul Daniel nu își cumpără cafea de unul singur. Un reprezentant al său este cel care se ocupă de achiziționarea acestei cafele deosebite.

„Foarte multă lume mi-a călcat pragul. Patriarhul Daniel spre exemplu, dar nu a venit aici la magazin. În numele lui a venit altcineva. Nu vine Patriarhul la un magazin, Patriarhul e Patriarhul. El nu vine la magazin”, a declarat cafegiul.

Citește și: De ce să pui ulei de măsline în cafea. Trucul pe care puțină lume îl știe. Ce efecte benefice are

Gheorghe Florescu spunea că băutura pe care aproape toată lumea o consumă zilnic este de două tipuri: arabica sau robustă. El a explicat și câteva criterii în funcție de aromî și tărie.

„Cafeaua este de două feluri: cafeaua lui Dumnezeu, care este cafeaua arabica, și cafeaua Diavolului, cafeaua robusta. Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă. Cafeaua arabica, aici e bomba, doar 10% e selecționată. Vă dați seama? Din 70%, doar 10% e selecționată. Cafeaua care inundă piața e neselecționată, nu e aleasă! Nu au, se face manual. Din această cafea, de 10%, doar 3% e de mare calitate. (…) Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă – au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea. Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin”, spunea Gheorghe Florescu în podcastul lui Ionuț Vulpescu.