Cafeaua neagră previne depresia

Iubitorii de cafea din întreaga lume consideră că espresso sau cafeaua neagră este cea mai bună. Ea are un gust ușor amar, nu include nicio formă de lapte sau smântână și are o aromă intensă, motiv pentru care nu trebuie băută în exces. Însă, cafeaua neagră are numeroase beneficii pentru sănătate.

RomaniaTV.net
13 dec. 2017, 09:37
Cafeaua neagră previne depresia

Cafeaua neagră este o sursă bogată de vitamine (B2, B3 ȘI B5), minerale (magneziu și potasiu) și antioxidanți. După mai multe studii, s-a constatat că această băutură are efecte pozitive asupra sănătăți, și anume:

Stimulează procesul de pierdere în greutate

Când bei o ceașcă de cafea neagră după masă, acidul clorogenic prezent în acesta ajută la încetinirea producției de glucoză. De asemenea, cafeaua neagră scade producția de grăsimi. Astfel, poți include cafeaua neagră în dietă când vrei să slăbești.

Previne depresia

Depresia este tulburarea de care suferă tot mai mulți oameni, însă cafeaua conține cafeină care crește producția de dopamină. Dopamina este hormonul „stării de bine”. Ca urmare, cafeaua neagră poate lupta împotriva depresiei.

Îmbunătățește capacitatea de memorare

Odată cu înaintarea în vârstă, memoria începe să ne lase. De multe ori se întâmplă din cauza bolilor precum Alzheimer și Parkinson. Dar o ceașcă de cafea neagră sporește capacitatea memoriei. Prin păstrarea creierului activ, memoria este îmbunătățită și este stimulată constant funcția sistemului nervos.

Curăță stomacul

Cafeaua neagră este o băutură diuretică. O băutură diuretică înseamnă o băutură care crește producția de urină. În urma consumului de cafea neagră apre nevoia de a merge mai des la baie. Bea cafea neagră fără zahăr pentru a detoxifica sistemul digestiv.

Crește rezistența fizică

Cafeaua neagră crește rezistența fizică, te energizează și îmbunătățește dispoziția. În plus, cafeaua neagră stimulează nivelul epinefrinei (adrenalina) din sânge. Ca urmare, organismul devin mai rezistent în fața antrenamentului fizic

Ceaiul: sănătate într-o singură ceaşcă


loading...