Cafeaua preferată îţi dezvăluie trăsăturile de personalitate

Sortimentul preferat de cafea ar putea dezvălui trăsăturile de personalitate ale unei persoane, potrivit autorilor unui studiu recent.

20 sept. 2013, 15:45
Cafeaua preferată îţi dezvăluie trăsăturile de personalitate

Autorii studiului au descoperit o serie de atribute comune în rândul persoanelor care apreciază acelaşi tip de cafea.

Persoanele care adoră cafeaua cu multă spumă, precum cappuccino, au şanse mari de a avea un temperament obsesiv şi de a dori să controleze totul, iar băutorii de cafea latte sunt genul de persoane care încearcă să fie pe placul tuturor, potrivit Mediafax.

Studiul a fost coordonat de psihologul Ramani Durvasula şi a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de consumatori de cafea.

Autorii studiului au analizat mai multe stiluri de personalitate şi trăsături psihologice, precum caracterul introvertit/ extrovertit, răbdarea, înclinaţia spre perfecţionism, cordialitatea, vigilenţa, sensibilitatea şi îndrăzneala în societate.

Băutorii de cafea black sunt persoane directe care apreciază lucrurile simple, sunt tăcute şi uneori pot fi irascibile.

Persoanele care apreciază cafeaua latte au tendinţa de a fi nevrotice, dar şi de a dori să fie pe placul tuturor. Totodată, iubitorii de latte nu prea au grijă de propria persoană.

Băutorii de cafea instant prezintă cel mai mare risc de a fi persoane care preferă să nu se grăbească şi să amâne lucrurile.

Oamenii care adoră sortimentele dulci, precum frappé-urile, sunt „îndrăzneţi social” şi sunt consideraţi a fi nişte „copii mai mari”. Nu fac întotdeauna alegeri sănătoase şi pot fi nechizbuiţi. Pot fi însă persoane care formează curente de opinie şi tendinţe.

În acest studiu, descris de profesorul Durvasula în cartea sa „You Are WHY You Eat: Change Your Food Attitude, Change Your Life”, participanţii au primit o serie de scenarii cu evenimente banale – oameni care stau la cozi şi persoane care organizează petreceri.

Participanţii au fost rugaţi să aleagă dintr-o serie de abordări prezentate în acele scenarii. Ei au fost întrebaţi apoi dacă beau cafea şi au fost rugaţi să precizeze sortimentul de cafea preferat.