Cafeaua te ajută să slăbești. Iată trucurile de care nu știai până acum

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi de pe întreg mapamondul. Foarte multe persoane sunt de părere că este foarte nocivă, însă lucrurile nu stau deloc așa.

22 nov. 2022, 17:13
Cafeaua te ajută să slăbești. Iată trucurile de care nu știai până acum

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi de pe întreg mapamondul. Are o mulțime de beneficii pentru organism și ne ajută chiar să slăbim.

Dieta cu cafea. Cum poți slăbi consumând această băutură

Conform cercetărilor făcute de dr. Bob Arnot, cafeaua îmbunătățește activitatea metabolismului pentru arderea grăsimilor, iar pentru acest lucru trebuie să ținem cont de câțiva pași esențiali. Cel mai important lucru atunci când bem cafeaua este să avem grijă la zahăr și lapte. După cum bine știm zahărul nu este deloc recomandat în dietă, așa că primul lucru pe care trebuie să îl eliminăm este chiar acest aliment, indiferent că vorbim despre cel alb sau cel brun.

Unul dintre nutriționiștii celebri subliniază că cel mai bine este să consumăm cafea neagră sau americană.  „Obișnuiește-te să-ți consumi cafeaua neagră, fără lapte, zahăr sau îndulcitor”, spune el. Un alt lucru important de care trebuie să ținem cont ca să ne ajute în dietă cafeaua este cantitatea pe care o consumăm.  Prin urmare, experții recomandă să beți 1 până la 3 căni de cafea pe zi, indiferent dacă este decofeinizată. Un ultim lucru care aparent nu este așa de important, însă  în esență reprezintă un aspect important este momentul în care bem cafea. Specialiștii indică să consumăm această băutură dimineața înainte de a ne începe antrenamentul, mai exact cu 30 de minute înainte, tocmia pentru a ne da energie.

Citește și: Saveta Bogdan s-a despărțit de iubitul avocat? Ce spune artista: „Dacă vine unul și mă pupă pe obraz sunt amanta lui?”

Rețetă de cafea la ibric

Cu toții când vorbim de o cafea la ibric ne ducem cu gândul la copilărie atunci când în casă miroasea intes a cafea bună. Iată mai jos o rețetă care vă va aminti de acele momente.

Ingrediente:

7-10 g de cafea măcinată

100 ml de apă

Mod de preparare:

Înainte de a așeza ibricul pe aragaz sau plită, amestecă apa și cafeaua în el. Apoi folosește o treaptă inferioară a plitei electrice sau cu inducție, respectiv o flacără redusă, pentru a încălzi preparatul. Cafeaua la ibric nu trebuie să clocotească. De aceea, sursa de căldură trebuie să fie redusă. După aproximativ un minut, cafeaua va începe să formeze mici bule la suprafață. Timpul total de preparare ar trebui să fie de 2 minute; în cazul în care începe să fiarbă, o poți ridica de pe sursa de căldură timp de câteva secunde. După preparare, cafeaua trebuie să ”se odihnească”; două minute și jumătate sunt suficiente pentru ca zațul să se depună pe fundul ibricului. Cafeaua la ibric se servește în cești din porțelan sau ceramică.

Citește și: Nadine Vlădescu, replică dură în scandalul sexual din TVR: „Am fost înjurată de Olaianos si apoi lovita cu palmele, pumnii şi un set de chei peste faţă şi cap şi pe corp, strangulată şi data cu capul de perete”