Cafeaua te ajută să slăbești. Iată trucurile de care nu știai până acum

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi de pe întreg mapamondul. Foarte multe persoane sunt de părere că este foarte nocivă, însă lucrurile nu stau deloc așa.
Alina Costache
22 nov. 2022, 17:13
Cafeaua te ajută să slăbești. Iată trucurile de care nu știai până acum

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi de pe întreg mapamondul. Are o mulțime de beneficii pentru organism și ne ajută chiar să slăbim.

Dieta cu cafea. Cum poți slăbi consumând această băutură

Conform cercetărilor făcute de dr. Bob Arnot, cafeaua îmbunătățește activitatea metabolismului pentru arderea grăsimilor, iar pentru acest lucru trebuie să ținem cont de câțiva pași esențiali. Cel mai important lucru atunci când bem cafeaua este să avem grijă la zahăr și lapte. După cum bine știm zahărul nu este deloc recomandat în dietă, așa că primul lucru pe care trebuie să îl eliminăm este chiar acest aliment, indiferent că vorbim despre cel alb sau cel brun.

Unul dintre nutriționiștii celebri subliniază că cel mai bine este să consumăm cafea neagră sau americană.  „Obișnuiește-te să-ți consumi cafeaua neagră, fără lapte, zahăr sau îndulcitor”, spune el. Un alt lucru important de care trebuie să ținem cont ca să ne ajute în dietă cafeaua este cantitatea pe care o consumăm.  Prin urmare, experții recomandă să beți 1 până la 3 căni de cafea pe zi, indiferent dacă este decofeinizată. Un ultim lucru care aparent nu este așa de important, însă  în esență reprezintă un aspect important este momentul în care bem cafea. Specialiștii indică să consumăm această băutură dimineața înainte de a ne începe antrenamentul, mai exact cu 30 de minute înainte, tocmia pentru a ne da energie.

Citește și: Saveta Bogdan s-a despărțit de iubitul avocat? Ce spune artista: „Dacă vine unul și mă pupă pe obraz sunt amanta lui?”

Rețetă de cafea la ibric

Cu toții când vorbim de o cafea la ibric ne ducem cu gândul la copilărie atunci când în casă miroasea intes a cafea bună. Iată mai jos o rețetă care vă va aminti de acele momente.

Ingrediente:

7-10 g de cafea măcinată

100 ml de apă

Mod de preparare:

Înainte de a așeza ibricul pe aragaz sau plită, amestecă apa și cafeaua în el. Apoi folosește o treaptă inferioară a plitei electrice sau cu inducție, respectiv o flacără redusă, pentru a încălzi preparatul. Cafeaua la ibric nu trebuie să clocotească. De aceea, sursa de căldură trebuie să fie redusă. După aproximativ un minut, cafeaua va începe să formeze mici bule la suprafață. Timpul total de preparare ar trebui să fie de 2 minute; în cazul în care începe să fiarbă, o poți ridica de pe sursa de căldură timp de câteva secunde. După preparare, cafeaua trebuie să ”se odihnească”; două minute și jumătate sunt suficiente pentru ca zațul să se depună pe fundul ibricului. Cafeaua la ibric se servește în cești din porțelan sau ceramică.

Citește și: Nadine Vlădescu, replică dură în scandalul sexual din TVR: „Am fost înjurată de Olaianos si apoi lovita cu palmele, pumnii şi un set de chei peste faţă şi cap şi pe corp, strangulată şi data cu capul de perete”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!