Cafeaua verde te ajută să slăbeşti?

Cercetările arată că acidul clorogenic care se găsește în boabele de cafea inhibă acumularea de lipide viscerale, are proprietăți antiinflamatoare și cardiovasculare de protecție și crește sensibilitatea la insulină. În plus, extractul de cafea verde are o cantitate mai mică de cofeină în comparație cu cafeaua neagră. 

12 iul. 2017, 08:45
Cafeaua verde te ajută să slăbeşti?

Ce efecte are cafeaua verde

Grație capacității de ardere a grăsimilor, cafeaua verde a fost inițial sugerată de Dr. Oz în anul 2012, ca supliment care te ajută să slăbești. Pe lângă afirmațiile doctorului, au existat și mărturiile unor persoane care au slăbit în medie 8 kilograme în 22 de săptămâni. 

Spusele lor se bazau pe cercetările efectuate de doctorul Joe Vinson de la Universitatea Scranton din Pennsylvania, unde 16 femei și bărbați care prezentau dificultăți în slăbire, au urmat un astfel de plan dietetic, iar rezultatele au fost uimitoare.

Aceștia  au consumat  2-3 căni de cafea verde pe zi, timp de 22 de săptămâni, au respectat o dietă sănătoasă și au practicat sport regulat. La finalul experimentului rezultatele au fost uimitoare. Fiecare persoană a slăbit aproximativ 8 kilograme. Deși doctorul nu știe cum anume acționează cafeaua verde în organism, se pare ca acidul clorogenic care se găsește în boabele de cafea verde poate avea un rol important.

După cum am spus mai sus, cafeaua verde conține acid clorogenic, care ține sub control nivelul de zahăr din sânge, inhibă senzația de foame și topește grăsimile. O ceașcă de cafea verde îi va oferi organismului o cantitate mare de antioxidanți, care vor lupta cu kilogramele nedorite și celulita. În plus, cafeaua verde reglează metabolismul și acționează ca un tonic pentru activitatea cerebrală, reducând stresul oxidativ cu 12-16% și procesul de îmbătrânire.

Când trebuie să bei cafea verde

Cafeaua trebuie băută zilnic, cu o jumătate de oră înainte de masă, preferabil dimineață sau la prânz. Niciodată nu trebuie s-o bei seara, pentru că ai putea avea probleme cu somnul. În primele zile, s-ar putea să te simți amețită, deoarece boabele verzi scad nivelul de glicemie. Dar organismul se obișnuiește după câteva zile. Cafeaua verde a devenit una dintre cele mai populare băuturi incluse în dietă.

Indicații:

Cafeaua verde nu este recomandată persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, hipertiroidie, boli digestive, diabet, tulburări neurologice. În plus, nici femeile care sunt însărcinate sau alăptează, nu ar trebui s-o bea. Este important să ceri părerea unui medic înainte de a începe să consumi cafeaua.

Motive pentru care corpul tău are nevoie de ceai verde