Cafeaua vindecă herpesul! Plus alte 14 beneficii ale cafelei pentru sănătatea ta

Te-ai gândit vreodată la cana ta zilnică de cafea ca la un elixir de sănătate şi nu doar ca la o sursa de plăcere şi energie? Probabil că nu o dată ţi-a trecut prin cap să te laşi de acest "viciu" care îţi creşte tensiunea arterială, favorizează apariţia celulitei şi, pe deasupra, îţi mai şi îngălbeneşte dinţii.

RomaniaTV.net
08 apr. 2012, 14:45
Cafeaua vindecă herpesul! Plus alte 14 beneficii ale cafelei pentru sănătatea ta

Veşti bune: cafeaua este un aliat pentru sănătatea ta.

1. Cafeaua previne diabetul de tip 2

Un studiu realizat de către un grup de cercetători din Canada arată că un consum moderat de cafea (adică o cană, maximum două pe zi) este absolut inofensiv în orice etapă a ciclului reproductiv, inclusiv sarcina sau alăptare. Dar, evident, nu aceasta este cea mai grozavă descoperire dintre toate. În ultimele luni, prima pagină a ziarelor de medicină din întreaga lume a fost ţinută de o ştire senzaţională: după ce au analizat datele a 126.000 de oameni, timp de 18 ani, cercetatorii de la Harvard au calculat că, în comparaţie cu cei care nu consumă cafea, băutorii de cafea sunt mult mai puţin expuşi riscului de a se îmbolnăvi de diabet de tip 2.  

2. Cafeaua scade riscul afecţiunilor cardiovasculare

Alte studii (unul făcut la Iowa Women’s Health, pe un eşantion de 27.000 de femei, pe o perioadă de 15 ani, altul făcut de Nestlé Research Center şi al treilea publicat recent în Norvegia) arată cum, datorită consumului de cafea (decofeinizată sau nu), scade şi riscul afecţiunilor cardiovasculare, în special la femei. Mai exact, dacă bem trei căni pe zi, şansele de a ne îmbolnăvi de inimă scad cu 24%.

Citiţi aici mai multe