Cum să-ţi îmbunătăţeşti calităţile de părinte

Se întâmplă de multe ori să stai şi să te gândeşti dacă eşti sau nu un parinte bun. E adevărat, la scoală ai învăţat să socoteşti, să citeşti, ai învăţat despre fizică, geografie, istorie, filosofie şi câte multe altele, dar nimeni nu te-a învăţat să fii părinte. Cu toate acestea, să fii părinte este cea mai importantă meserie din lume. De tine, de el, de ea, de noi depinde viitorul societăţii.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 08:38
Cum să-ţi îmbunătăţeşti calităţile de părinte

Sunt momente când ţi se pare că ai dat greş? Nu-i nimic. Mai bine înveţi dintr-o greşeală decât să nu iei nicio atitudine de teamă să nu cumva să dai greş. Cu toate că nu există o materie la şcoală, sunt o mulţime de cărţi, reviste, site-uri de specialitate care te pot ajuta în a-ţi face cum trebuie „meseria” de părinte. Iată câteva sfaturi oferite de profesorul şi scriitorul Frank McGinty, deţinătorul site-ului FamilyTimeOut.com, pentru a-ţi îmbunătăţi calităţile.

1. Eşti cu 10% mai bun decât crezi

Ai îndoieli în ceea ce priveşte calităţile tale de părinte? Imaginează-ţi că eşti cu 10 la sută mai bun(ă). Pare lung drumul către un părinte de nota 10, dar dacă crezi cu tărie că eşti bun(ă), vei deveni.

2. Continuă să înveţi

Te consideri deja un părinte bun şi crezi că nu se mai poate îmbunătăţi nimic? Greşit! Este foarte dăunatoare atitudinea că ştii tot. Niciodată nu e prea târziu să înveţi. Există cu siguranţa zeci de modalităţi de a te transforma într-un părinte şi mai bun. În plus, lumea evoluează, iar noi trebuie să evoluăm odată cu ea.

3. Controlează-ţi nervii

Întotdeauna trebuie să-ţi ţii sentimentele sub control, să nu reacţionezi impulsiv. Da! Uşor de zis, greu de făcut. Dar nu imposibil, trebuie să o recunoşti! Aminteşte-ţi întotdeauna că nu-i poţi cere unui copil să se stăpânească dacă tu însuţi/însăţi nu reuseşti. Ştim cu toţii cât de important este exemplul personal în faţa micuţilor care copiază orice mişcare pe care o faci, mai ales dacă este una negativă.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.